Tottenham Hotspur 0-1 Chelsea FC | OCJENE

Tottenham Hotspur 0-1 Chelsea FC | OCJENE
14 siječnja 21:16 2022

Rutinski plasman u finale Liga kupa. Tko bi rekao da će tako biti u momentu ždrijeba? Bilo je tada raznih negativnih faktora – Nismo bili u dobroj formi (blago rečeno), stvorio se očajan raspored u siječnju, Conteom osvježeni Spursi su vjerojatno bili najteži mogući protivnik pored Arsenala ili Liverpoola osakaćenog odlascima na AFCON… i to je Conte. Sveukupno, nije bio dobar osjećaj oko ovog polufinala. Sve da bi na kraju pomeli te iste Spurse s ukupnih 3-0 u dvije utakmice. A moglo je biti i više. Istovremeno smo otkrili i uvježbali novu formaciju, 4-2-2-2 koja po svemu sudeći odlično paše našem rosteru igrača. Možda čak i bolje od 3-4-3, iako to ostaje kontroverzna tema! Živi bili pa vidjeli – vjerojatno već sutra u clutch gostovanju kod Cityja gdje ni nemamo druge opcije nego nastupiti s 4 braniča s obzirom da je Christensen upravo došao pozitivan na COVID i time jednostavno nemamo dovoljno braniča za petorku. Osim ako će (neće valjda) igrati Malang Sarr?

Kad smo već na Sarru (1.79), počet ćemo od njega. On je zapravo ugodno iznenađenje recentnih utakmica, s već trećim nastupom za redom i trećom vrlo dobrom ocjenom (sve između 1.5 i 2.0). U ovoj utakmici zaigrao je po prvi puta na lijevom beku te sveukupno odradio solidan nastup, unatoč limitiranoj ofenzivnoj mogućnosti. Ipak, sve to vjerojatno neće biti dovoljno za nastup protiv Cityja.

Idemo dalje, na ispred Sarra, na trećem mjestu je Kovačić (1.94) kojemu je vrlo malo nedostajalo da postigne odličnu (2+) ocjenu, a sve se više i više približava T. Silvi koji trenutno drži prvo mjesto u ukupnom poretku za ovu sezonu. Tehnički, prvi u poretku je zapravo Kepa (2.27) koji je i u ovoj utakmici odlično ocijenjen, što mu je već šesta takva ocjena u samo 8 nastupa! Njemu jesu ocjene napuhane zbog laganih kup utakmica te pobjeda na raspucavanjima penala… ali ne može mu se oduzeti ovakav fenomenalan omjer odličnih nastupa.

CheCro igrač utakmice je još jedan kandidat za igrača sezone, Antonio Rüdiger (2.33). Ovu titulu dobio je zbog izvrsne asistencije Lukakuu za gol promašaj te vlastitog gola glavom leđima na ubačaj iz kornera. Ovo mu je četvrta titula čime se na vrhu izjednačio s Mountom i Jamesom. U jednom aspektu Rudi je neprikosnoveno prvi, a to je broj odličnih ocjena ove sezone. Trenutno je na 10, s tim da nitko drugi nema niti 9. Prvi pratitelji James, Kova i Silva su na 8. Istovremeno, počelo se šuškati da bi ipak mogao potpisati novi ugovor…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka