Everton (1-1) & Wolves (0-0) | OCJENE

Everton (1-1) & Wolves (0-0) | OCJENE
21 prosinca 20:33 2021

Tijekom prošlogodišnjeg prosinačkog ‘raspada’ također smo igrali s Everton te potom Wolvesima. Prošle godine to su bila 2 poraza, a ove godine 2 remija – Napredak? Ironiju na stranu, u ovih godinu dana sasvim sigurno je bilo napretka, a uzeći u obzir okolnosti u kojima su ovi remiji ‘izboreni’, stvari ipak izgledaju puno bolje za Tuchelovu (nego) Lampardovu momčad. Doduše, oko prvog remija smo se poprilično iznervirali, s obzirom da je i Everton došao u izrazito ranjenom sastavu, a pobjedu su nam ispred nosa uzeli pred kraj utakmice:

Tako da imamo čak šestero negativno ocijenjenih, od kojih je uvjerljivo najgori (opet) Saúl (-1.88), glavni krivac za primljeni gol koji nam je ukrao zaslužene bodove. Loš je bio i Barkley (-1.12) koji bolje da nije ulazio, Alonso (-0.88) koji nikako da uđe u formu s početka sezone, Pulisic (-0.65) kojem zaista ne leži pozicija centralnog napadača, ponovno Loftus-Cheek (-0.19) s drugom negativnom ocjenom za redom te granično negativan Chalobah (-0.04) koji se baš i nije snašao u sredini terena.

Par igrača zaradilo je dobru ocjenu. Ako idemo od dna prema vrhu to su Ziyech (1.27) s briljantnim(!) prvim poluvremenom i potpuno nevidljivim drugim, James (1.31) i T. Silva (1.38) koji su naši najpouzdaniji igrači te Mount (1.93) koji je zahvaljujući golu postao i CheCro igrač utakmice. Polako je Mase uhvatio formu i vuče ekipu kada je najteže, sve više nas podsjećajući na svog mentora Lamparda. Upravo je i izjednačio njegov rekord, četiri ligaške utakmice za redom na listi strijelaca!

***

U sljedeću utakmicu ušli smo s novim valom pozitivnih igrača i izrazitom frustracijom zbog odbijenog zahtjeva za odgađanjem utakmice. Na klupi je popunjeno bilo samo šest od raspoloživih devet mjesta, a to su bili, pazite ovo, 2 golmana, Sarr, Saúl, Barkley i još uvijek neoporavljeni Kovačić! Katastrofa.

Drugi Rudiger je zapravo James*

Iz tog razloga ovaj nam je remi puno lakše pao, što vidite i po ocjenama. Tek dvojici igrača navijači nisu oprostili indiferentne nastupe, a to su Ziyech (-0.25) koji se od poluvremena prethodne utakmice očito vratio staroj formi te Pulisic (-0.42) kojem ZAISTA ne paše pozicija lažne devetke. Neka druga ideja. molim?

Dvoje igrača odigralo je sasvim dobru utakmicu. T. Silva (1.83) osvojio je CheCro titulu igrača utakmice te je nakon ove utakmice izbio na čelo ukupne ljestvice igrača za ovu sezonu (ne računamo Kepu) – to sve u 38. godini! Nedaleko od njega je nevjerojatni Kanté (1.67) koji unatoč tome što, po Tuchelovom priznanju, nikako nije ‘smio’ odigrati cijelih 90 minuta, je izgurao do kraja i bio uistinu odličan – u oba smjera.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka