FC Zenit 3-3 Chelsea FC | OCJENE

FC Zenit 3-3 Chelsea FC | OCJENE
10 prosinca 17:31 2021

I tako smo dvije utakmice za redom primili 3 gola. Za to vrijeme 4 puta ispustili vodstvo. To je ona do maloprije nepropusna Tuchelova obrana… Ako ništa, barem se okrenuo niz loših nastupa u napadu i dobrih u obrani. Ovog puta je obrnuto, iako se to i ne vidi toliko u ocjenama. Zadnja dva gola bila su proizvod zaista odličnih akcija, ali jedini koji je dobio dobru ocjenu za sve to je:

Timo Werner (2.38) koji je zabio 2 gola i jednom asistirao, što mu je do sada najbolji output u plavom dresu. Ovo mu je tek druga odlična ocjena ove sezone, i tek druga titula igrača utakmice. Nema veze, ovo je pravo vrijeme da uđe u formu, taman kada se on i njegov suđeni(?) napadački partner Lukaku (0.79) vraćaju s ozljede. I on je napokon zabio, po prvi put u par mjeseci. Bilo je ovo njihovo prvo međusobno sudjelovanje (asistencija+gol). Prvo od njih mnogo, nadamo se!

Možete li vjerovati da je Kepa (2.00) primio 3 gola, a svejedno dobio odličnu ocjenu? Nevjerojatno. To sve govori o obrambenom performansu naših. Skinuo je čak dvije 1 na 1 prilike domaćina, dok kod treće jednostavno nije mogao ništa. Imao je još par vrhunskih obrana i daleko je najzaslužniji što se iz Rusije ne vraćamo s ljubavlju još pognutije glave, makar možda bio sukrivac za zadnji gol. Da, ono bi skoro 20 cm viši Mendy vjerojatno obranio, ali bi li obranio sve ono 1 na 1? Teško. Bravo, Kepa.

To bi bilo to od pozitivnih strana. Od (doslovno) negativnih, imamo 7 igrača u minusu. To je jedan manje od prošle utakmice protiv West Hama koja je ipak low point sezone, bilo po tome, bilo po prosječnoj ocjeni utakmice (-0.03). Ova je (tek?) na trećem mjestu s 0.21, u sendviču se nalazi još jedno loše europsko gostovanje, poraz u Torinu (0.15).

Što se igrača tiče, Malang Sarr (-0.75) bio je vjerojatno najgori igrač na terenu te ponovno potvrdio da nema što raditi u Chelseaju. Istina, njegovi tobože vrhunski suigrači mu nisu puno pomogli, Christensen (-0.58) i Azpilicueta (-0.25) zaradili su svoje tek druge negativne ocjene ove sezone. Ipak, najgore ocijenjen je par Barkley (-0.91) i Saúl (-0.92), vjerojatno više zbog reputacije nego ičeg drugog. Nisu bili dobri, ali nije Saúl bio ni toliko loš na lijevom wing beku. Kako god se to navijačima sviđalo, s obzirom na ozljedu Chilwella, viđat ćemo mi njega tamo još…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka