Chelsea FC 1-1 (4-3p) Aston Villa FC | KRAJ

Chelsea FC 1-1 (4-3p) Aston Villa FC | KRAJ
22 rujna 22:44 2021

Iznenadio nas je Tuchel opsegom rotacije. Započeli su čak i zaboravljeni Malang Sarr i Ruben Loftus-Cheek! Od objave sastave nije bilo potpuno jasno nastavljamo li u uhodanih 3-4-3/3-5-2 ili je Tuchel (napokon?) odlučio isprobati neku formaciju s četvoricom od zada. Čak je na terenu to i povremeno izgledalo kao 4-4-2, međutim, konačan zaključak je da je ipak ovo bilo 3xx, i to konkretno 3-5-2 s Jamesom na desnom stoperu, Odoijem na desnom ‘wing’ beku (eksperiment od prošle sezone) te, neočekivano, Rubenom Loftus-Cheekom na jorginhovskoj poziciji zadnjeg veznog u trojcu! Saul je nakon groznog debija protiv istog protivnika, ovog puta postavljen na lijevog B2B veznjaka.

Već četvrtu utakmicu za redom, prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Odmah je Tuchel reagirao, uveo Mounta umjesto Kantea (što vjerojatno ipak nije bilo zbog nezadovoljstva nastupom potonjeg, već ga čuva za City). Odmah smo, kao i u prošloj utakmici, (iako je bilo riječ o obrnutoj promjeni) vidjeli napredak. Trebali smo zabiti nekoliko golova i mirno otići u sljedeće kolo, ali je ušlo samo Timi Werneru (da, njemu!) na nabačaj Jamesa iz dubine, vrlo slično golu Lukakua na asistenciju Azpilicuete prije tjedan dana protiv Zenita.

Nažalost, taj 1 gol nije bio dovoljan, Villa je zasluženo izjednačila te smo otišli na penale. Toga nas nije spasio ni Lukaku koji je uveden 15ak minuta prije kraja, a svakako ni Villin prošlosezonski igrač na posudbi, Ross Barkley, aka 3. zaboravljeni igrač s nastupom u ovoj utakmici. Zanimljivo, njegovim ulaskom zaigrali smo s engleskim veznim trojcem Barkley – RLC – Mount!

Na penalima: Prvo troje naših izvođača zabili (Lukaku, Mount i Barkley), gredu pogodili Chilwell za nas i Young za njih, jednog skinuo Kepa i onda James za pobjedu!

OCJENJIVANJE IGRAČA
-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičanHej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka