Chelsea FC 1-1 (6-5p) Villarreal CF | OCJENE

Chelsea FC 1-1 (6-5p) Villarreal CF | OCJENE
14 kolovoza 12:04 2021

Chelsea je napokon razbio kletvu Superkupa. Nakon teškog poraza od Atletica, i bolnih penala protiv Bayerna i Liverpoola, trofej europskog superkupa napokon ponovno dolazi na Stamford Bridge. Zadnji put smo ga imali prije 23 godine kada smo se Europi predstavili osvajanjem Kupa pobjednika kupova (koji nažalost više ne postoji) i pobjede protiv prvaka Europe Real Madrida u Superkupu.

*zamjene

Heroj pobjede je nitko drugi nego Kepa Arrizabalaga (2.65)! Ušao je tek u 119. minute ekskluzivno za penale te ispunio svoju dužnost obranivši dva od ukupno sedam protivničkih penala u raspucavanju, uključujući onaj odlučujući. Nakon utakmice je Tuchel objasnio da taj potez nije bio ‘spontan’ već unazad 6 mjeseci isplaniran i dogovoren s našim vratarima. Tuchel i njegovi pomoćnici jednostavno su, na uzorku od 1000 penala, izračunali da je Kepa puno bolji na penalima od Mendyja i pragmatično odlučili da će prvom prilikom napraviti ovakvu promjenu. Svaka čast! Tko zna u koliko će nas još raspucavanja spasiti Kepa s obzirom da se ovo čini kao dugoročan plan, a Kepa očigledno ne ide nigdje…

Pored Kepe bio bi grijeh ne spomenuti i Mendyja (1.78) koji je imao vrlo dobru utakmicu s nekoliko ključnih obrana, iako mu se ovog puta prikrala i jedna greška koju je potom sam ispravio. Vrlo dobri su također bili naši vladari sredine terena Kovačić (1.93) i Kanté (1.74), a u istu kategoriju ocjene spao je i jedini novi igrač iz te utakmice, mladi Trevoh Chalobah (1.83) koji je vjerojatno trebao dobiti i štogod veću ocjenu. Toliko je dobar bio da je Tuchel na kraju utakmice javno priznao da se Trevoh ‘probio’ u njihovo razmišljanje za sljedeću sezonu. Što to znači za transfer Koundéa koji je nedavno zapeo… Nisam siguran. Bila bi šteta ne dovesti takvog igrača, ali kako Trevoha nakon ovakve predsezone i ovakvog debija pustiti na posudbu?

Sada na negativne strane. Hakim Ziyech (2.20), strijelac našeg jedinog pogotka i vjerojatno najbolji igrač predsezone, ponovno se pri kraju iste ozlijedio, po svemu sudeći luksacijom ramena s kojim očigledno već od prije ima problema. Srećom, Tuchel je objavio da neće (još) morati ići na operaciju te da su se odlučili na konzervativnu terapiju, što znači longetu i samo par tjedana izostanka. Iz osobnog iskustva znam da se ta operacija prije ili kasnije mora obaviti, a trajanje oporavka je oko 6 mjeseci… Što stvarno ne bi bilo dobro.

Na dnu kao i prošle sezone imamo ofenzivce. Od Pulisica (0.90) koji je imao punu predsezonu smo zaista puno više očekivali, Hudson-Odoi (0.75) nije bio ni blizu efektivan kao što zna biti na RWB, a Werner (0.39) je imao još jednu blijedu utakmicu, ovog puta barem bez promašaja…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka