Chelsea FC 2-0 Real Madrid C.F. | OCJENE

Chelsea FC 2-0 Real Madrid C.F. |  OCJENE
07 svibnja 00:03 2021

Chelsea je u finalu Lige prvaka. Tko bi prije samo 3 mjeseca rekao da je to moguće? Nema što, Tuchel je napravio pravo čudo. S obzirom na mladu dob i talent većeg dijela našeg sastava, usudio bih se reći da nam se smiješi era domaće i europske dominacije, po uzoru na legendarnu generaciju 2003-2012.

Naša mlada garda upravo je odigrala spektakularnu utakmicu i deklasirala staru gardu Real Madrida. Ovaj nastup nagrađen je brutalno visokim ocjenama, zasluženo s obzirom na ulazak u finale Lige prvaka. Utakmica je oborila čak 4 CheCro rekorda. Pogledajte samo ovo zelenilo!

Rekordi su redom:
Najbolje ocijenjena utakmica (all time). Ukupna ocjena od suludih 2.53 apsolutno je ‘satrala’ sve druge od kada postoji CheCro ocijenjivanje (ovo je 3. sezona). Prethodni rekord, 2.12 iz nedavne domaće pobjede protiv Realovih sugrađana, uvjerljivo je zasjenjen.
Najbolje ocijenjen najlošiji igrač (all time). Vlastiti rekord upravo je oborio Jorginho (2.13), a to je bilo 1.82 iz pobjede u finalu Europske lige protiv Arsenala, kada je također imao najnižu ocjenu (od startera, zamjene se ne računaju). Bolje rečeno, oba puta je bio naš najnepopularniji igrač kada su se ocjene dijelile šakom i kapom… Sigh. Ovo je sigurno bio njegov najbolji nastup u plavom dresu.
Najbolja zamjena (ove sezone). Jedini od 4 rekorda koji nije all time, već samo za ovu sezonu. Christianu Pulisicu (2.54), za razliku od Jorginha, nije uspjelo oboriti vlastiti rekord. Njega još uvijek drži on sam (2.73) fantastičnim ulaskom s klupe u prošlosezonskom gostovanju na Anfieldu (gol i asistencija). Ovog puta upisao je ‘samo’ asistenciju, ali je općenito bio izvrstan, dokazavši onu Tuchelovu da je Mate (na njegovu žalost) strašno efektivna zamjena. Potvrđuju to i CheCro rekordi!
Najviše igrača iznad 2.0 (all time). Čak 12 igrača dobilo je odličnu ocjenu, odnosno svi starteri + Pulisic! Strava. Tako je oboren još jedan rekord iz europskog finala protiv Arsenala, kada ih je bilo 9.

Pozabavimo se sada CheCro igračem utakmice, N’Golo Kantéom (2.98). Odigrao je ukupno 2 polufinala Lige prvaka u karijeri (tragično malo za takvu igračinu) i oba puta bio uvjerljivi MotM. I prošli i ovaj tjedan. Podsjetio je tako svih na vanzemaljsku kvalitetu koju posjeduje. Tuchel javno ‘svršava’ na njegov spomen, hvale ga svi i svačiji navijači i promatrači nogometa, krenuli su razgovori o najboljem veznjaku na svijetu (pored de Bruynea kažu, koliko god to bila besmislena usporedba), a spomene se ponegdje čak i Ballon d’Or! Što se nastupa tiče… pa ne znam koja četvorica (od njih skoro dvije stotine) mu je za ovaj nastup dala 2, ali volio bih popričati s njima. Ovom ocjenom dijeli 4. mjesto na all time ljestvici s Edenom Hazardom koji je istu dobio za svoje remek djelo protiv West Hama. Na 3. mjestu je Abrahamov hattrick protiv Wolvesa (2.99), a prvo dijele jedine dvije dosadašnje savršene ocjene (3.00), Pulisic i njegov hattrick protiv Burnleyja te Giroudov ovosezonski ‘poker’ Sevilli.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka