Chelsea FC 1-0 Manchester City FC | KRAJ

Chelsea FC 1-0 Manchester City FC | KRAJ
17 travnja 20:18 2021

Tuchel nas je iznenadio s Ziyechom u prvom sastavu (a ovaj mu se odužio golom). Još jedno iznenađenje je bio start Kepe, ali nije sigurno je li to bilo prisilno s obzirom da Mendyja uopće nije bilo u sastavu. Ostatak momčadi bio je više manje očekivan, ‘wing’ bekovi su bili defenzivnije opcije James i Chilwell, a ‘špic’ je bio Werner, što je ukazivalo da Tuchel planira čekati kontru protiv dominantnog Cityja…

… Na kraju smo gledali dominantni Chelsea protiv Cityja koji čeka kontru! Od početka utakmice naši su se nametnuli kao bolja momčad, doduše uz nedostatak pravih, stopostotnih prilika, pa samim time i golova. Deadlock je probio već spomenuti Ziyech na asistenciju Wernera, golom koji je odmah podsjetio na gol protiv Atletica u uzvratu. Vrijedi spomenuti i izvrsnu loptu Mounta koji je oslobodio Turbo Timu, a tome je prethodilo vrhunsko lomljenje pressinga od strane majstora navedene vještine, Jorginha.

Netom kasnije Ziyech je propustio potvrditi pobjedu kada je izašao 1 na 1 s protivničkim golmanom, tako da smo se do kraja utakmice morali ‘tresti’. Ipak, zaslužena pobjeda je tu, kao pravi statement of intent od strane Tuchelove fantastične novoizgrađene momčadi. Ima li nam uopće kraja?? Finale kupa igrat će se na vikend predzadnjeg kola Premier lige, što će nam prethodno raspoređenu utakmicu protiv TOP 4 rivala Leicestera odmaknuti par dana kasnije. Ako Leicester prođe Southampton sutra u drugom polufinalu, u svibnju nam se smiješe dvije ključne utakmice protiv Lisica unutar 3-4 dana.

OCJENJIVANJE IGRAČA
-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka