Chelsea FC 0-0 Manchester United FC | OCJENE

Chelsea FC 0-0 Manchester United FC | OCJENE
01 ožujka 21:15 2021

Tuchelova momčad propustila je priliku za dolazak na samo -3 od 2. mjesta, te, što je još iritantnije, za povratak u TOP 4. Još uvijek smo na petom mjestu, s jednim bodom iza West Hama, -6 u odnosu na United, -5 na Leicester, Liverpool nam se primakao na 1 bod… A sljedeću igramo kod njih u gostima. Nije idealno… Ali nije ni loše. Mogli smo lako i izgubiti ovu utakmicu, a to bi inferiorni United odvelo na nesnosnih i nezasluženih -9. Dobrojesve.

Za neke igrače i – više nego dobro. Namely, Andreas Christensen (2.02) doživio je pravu renesansu otkada je silom prilika (op. a. ozljedom Silve i nastavkom igre s trojicom natrag) upao u startnu postavu. Donedavno jedan od omraženijih i podcijenjenih igrača među navijačima, dobio je u komentarima opaske kao što su “plavi Maldini” i slično, i to bez poruge! Ovo mu je zapravo PRVA titula CheCro igrača utakmice otkada postoji ocijenjivanje na našem portalu (ovo je 3. sezona). On je do ove utakmice bio jedini igrač uz Kurta Zoumu u trenutnom rosteru koji tu titulu nikada nije osvojio! Nadalje, ovo mu je prva 2+ ocjena ove sezone, i tek treća sveukupno – prva je došla u finalu Europa lige kada je zahvaljujući gaženju Arsenala čak 8 igrača dobilo takvu ocjenu, a druga u Restartu kada je u pobjedi nad Cityjem odigrao i drugu najbolju utakmicu u Chelseajevom dresu. OVA je prva najbolja. Pogledajte samo tu statistiku:

Trebao je Christy dobiti i puno višu ocjenu…

Svim tim nanovo je potvrđena teorija da mu postavka s troje stopera jednostavno puno bolje paše. Dva lateralna stopera ga čine boljim, a i on njih – Upravo Rüdiger (1.72) i Azpilicueta (1.50) zatvaraju TOP 3 po ocjenama. Poprilično velik razmak dijeli stopere, golmana i vezne igrače od ostatka momčadi. Prva grupa je redom iznad 1.29, a od potonjih nitko nije dobio iznad 0.69 (Mount je veći dio utakmice bio spušten u vezu te smo zapravo igrali 3-5-2)… Što puno govori o (ne)efikasnosti našeg napada.

Od nespomenutih igrača vrijedi izdvojiti još dvojicu. N’Golo Kanté (1.29) odigrao je odličnu utakmicu. Svi CFC forumi vrve od komplimenata za našeg omalenog razbijača, a službeni Chelsea FC portal ga je čak i odabrao za igrača utakmice. Ipak, naš navijački korpus zapamtio mu je nekoliko lošijih ofenzivnih akcija u prvom poluvremenu i to ‘nagradio’ s dosta negativnih komentara i ovakvom nezasluženo niskom ocjenom. Drugi igrač je najgore ocijenjeni Hakim Ziyech (-0.49). Svih je iznenadio njegov početak, ali se nažalost na kraju ne može reći da je to bio dobar potez Tuchela. Još jednom je djelovao potpuno izgubljeno, gubio je lopte i svaki duel, a nije napravio ništa korisno…

Pogledajte samo ukupne ocjene Havertza, Ziyecha i Pulisica… Jasno pokazuju zašto nam napad ne funkcionira!


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka