Luton (3-1) & Wolves (0-0) | OCJENE

Luton (3-1) & Wolves (0-0) | OCJENE
29 siječnja 19:13 2021

Hajdemo po običaju kronološki s kratkim komentarom na Lampardov zadnji set ocjena.

Tammy Abraham (2.62) osvojio je svoju tek prvu titulu CheCro igrača utakmice ove sezone, a to mu je uspjelo tek nakon što je zabio hattrick. Uz to budi rečeno, dobio je sumnjivu nisku ocjenu s obzirom na 3 gola, što dolazi kao još jedna u nizu potvrda da naš community podcjenjuje igrače iz akademije… Hudson-Odoi (1.92) skoro je došao do 2.0 iako je odigrao tek zadnjih 20 minuta, nastavivši tako svoju izvrsnu formu.

Osim najboljih, vrijedi spomenuti vrlo dobrog Billyja Gilmoura (1.42) u sredini terena. Iskreno se nadam da neće otići na posudbu te da će ga Tuchel koristiti češće od npr. Jorginha. Na drugoj strani spektra je Pulisic (-0.35), jedini negativno ocijenjeni igrač protiv drugoligaša. On nikako da uđe u formu ove sezone…

***

Sada na ono zanimljivo. Prvi Tuchelov sastav bio je poprilično iznenađujuć, a on se prema vlastitom priznanju prilikom biranja istog odlučio na mahom iskusnije igrače. I zaista, samo jedan mladić iz akademije je započeo ovu utakmicu:

I upravo on je postao CheCro igrač utakmice. Hudson-Odoi (2.02) zaigrao je hibridnu ulogu izmijenjujući se na desnom krilu u 4-2-3-1 i desnom wing beku u 3-4-3. Iskoristio je Tuchel na taj način ono što ga u zadnje vrijeme najbolje ide – dribling i probojnost po desnoj aut liniji te posljedični ubačaj u sredinu. CHO je ovom titulom upravo prešao Wernera i Mendyja i sada je igrač s najviše titula ove sezone (5)! Istovremeno je ponovno došao na rub ukupne ocjene 1.00, koju nema nijedan drugi ofenzivni igrač…

Odličan je bio i naš Mateo Kovačić (1.82) u nastupu u kojem nas je podsjetio na svoje najdominantnije prošlosezonske igre. Optimistični smo da će Tuchel iz njega izvući najbolje. Najviše komentara o Nijemčevom prvom sastavu bilo je usmjereno na Mounta (1.69) i njegovo izostavljanje iz početne postave. Ipak, mladić je ušao krajem utakmice i ponovno pokazao zašto je bio onako konstantan u Lampardovim sastavima. Bez sumnje jedan od naših najboljih igrača ove sezone.

S obzirom na broj golova u protivničkoj mreži, nije neobično da su dva najlošije ocijenjena igrača upravo centarfori. Abraham (0.00) je ušao kasno pa se nije ni odlijepio od nule, a Giroud (-0.27) je bio naš osjetno najgori igrač. Malo dobrih vijesti za Wernera?Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka