Chelsea FC 0-0 Tottenham Hotspur FC | OCJENE

Chelsea FC 0-0 Tottenham Hotspur FC | OCJENE
30 studenoga 17:12 2020

Nažalost, nismo uspjeli doći do pobjede protiv (najvećih?) rivala i time do prvog mjesta, ali nećemo se zavaravati da remi protiv Mourinhovih Spursa nije dobar rezultat. Jedina prava negativna strana je što još nismo ove sezone u utakmicama protiv TOP 6 zabili gol (0-2 Liverpool, 0-0 Man Utd).

Posljedično tome, očekivano vidimo jasnu razliku u boji ocjena napadača u odnosu na ostatak momčadi. Napadački trojac ostvario je redom ‘žute’ ocjene, a uvjerljivo najlošiji bio je Tammy Abraham (-0.88) koji je vjerojatno najveći krivac što se Mourinho nije vratio kući spuštene glave. Apsolutni je konsenzus navijača da Tammy treba neko vrijeme na klupu, bilo umjesto Girouda, bilo umjesto Pulisica pa da Werner napokon ponovno bude centarfor.

Ostatak momčadi ocijenjen je dobrim ocjenama, svi preko 1. Worst of the rest je Kurt Zouma (1.22), koji je inače odigrao vrlo dobru (čak i odličnu) utakmicu, ali nam je u sudačkoj nadoknadi priuštio novi srčani udar s još jednim kiksom u predaji lopte koji, kao ni ostali ove sezone, nije kažnjen primljenim pogotkom. Pitanje je vremena kada će ga protivnici prestati izvlačiti, a hoćemo li se onda moći osloniti na podjednako eratične Christensena i Rüdigera? Tomori je nažalost, prema svim dojavama, već jednom nogom na posudbi…

Još je i Ben Chilwell (1.38) ocijenjen nešto nižom (ili manje visokom) ocjenom od ostalih, ali to je primarno zato što prema Lampardovim uputama zbog Sona nije smio odviše sudjelovati u napadačkoj fazi utakmice. Svoj obrambeni dio je odradio junački.

Drugi bek, Reece James (1.79), opet je imao svoj mali bezbroj vrhunskih ubačaja te bi vjerojatno bio i asistent da je od početka zaigrao Giroud, a ne Abraham. Zaslužio je naš reprezentativac i višu ocjenu, rekao bih. Preostali član obrambene četvorke, zapravo i njen vođa i jučerašnji kapetan, Thiago Silva (1.92) još jednom je bio svojski perfektan. Čovjek iza njih, golman Édouard Mendy (2.03) napravio je jednu, ali vrijednu i izvrsnu obranu i zaradio još jednu odličnu ocjenu. Ispred njega je za dlaku CheCro igrač utakmice Mateo Kovačić (2.04) koji odigrao jednu briljantnu ‘prošlosezonsku’ utakmicu. Hoćemo ih još takvih, Mateo!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka