Burnley FC 0-3 Chelsea FC | KRAJ

Burnley FC 0-3 Chelsea FC | KRAJ
31 listopada 17:56 2020

Lampard je po prvi put ove sezone odlučio eksperimentirati s Kantéom u ”Makélélé” ulozi u sklopu formacije 4-3-3, odmah iza Havertza i Mounta. To je značilo da Kovačić opet nije započeo utakmicu, a ovog puta ga nije bilo ni na klupi. Još jedan (donekle) eksperiment pokušan je u napadu, Abraham je po prvi put stavljen ispred Wernera, ali je Nijemac ipak započeo utakmicu jer se Pulisic ozlijedio na zagrijavanju… Nadajmo se da nije ništa ozbiljno. Desno krilo bio je Ziyech u svom drugom startu za klub, i to za redom. Obrana i golman (sada već) standardni.

Odluka o ofenzivnijih 4-3-3 urodila je plodom već u prvom poluvremenu. Chelsea je kontrolirao igru, neumoljivo stvarao (polu)prilike, i bilo je samo pitanje vremena kada će nešto ući… a ušlo je Ziyechu nakon što je inteligentno poslao Popea u krivu stranu gola. S druge strane, osim (novih) par nervoznih situacija sa Zoumom, Burnley nije ozbiljnije priprijetio.

U drugom poluvremenu opet ista priča, domaćin bezopasan, Chelsea dominira i zabija, ovaj put više. Drugog je nakon kornera zabio Zouma kojemu je to već treći gol ove sezone, a trećeg Werner nakon prekrasne akcije i asistencije Ziyecha.

Je li ovo neki novi Chelsea? Obrambeno solidan, ofenzivno dominantan te neupitni pobjednik? Nadajmo se. Svakako se čini da napokon stvari sjedaju na svoje mjesto i da je Lampard napokon uštimao ‘stroj’.

OCJENJIVANJE IGRAČA
-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka