Crystal Palace FC 2-3 Chelsea FC | OCJENE

Crystal Palace FC 2-3 Chelsea FC | OCJENE
11 srpnja 01:07 2020

Nakon što je u prethodnom londonskom gostovanju usred tjedna izgubio 3-2, Chelsea je ovog puta istim rezultatom slavio. Bila je to tijesna pobjeda u kojoj su naši dvaput vodili i na kraju u sudačkoj nadoknadi spašavali živu glavu. Za ta 2 spašena boda odgovoran je stanovit dvojac oprečnih ocjena, ali o njima malo kasnije.

CheCro igrač utakmice još jednom je Christian Pulisic (2.55), što mu je već 4. titula u 6 odigranih utakmica u ‘Restartu’, a u 5 od tih 6 je ostvario odličnu ocjenu (2+), s tim da mu je u ovoj preostaloj utakmici ista pobjegla za dlaku. Nevjerojatna je to forma hrvatskog Amerikanca, forma zahvaljujući kojoj se upravo izjednačio po broju CheCro titula igrača utakmice s Mateom Kovačićem (oboje su na 7), a prestigao ga po broju odličnih (2+) ocjena ove sezone (Mate ima 10, Mateo 9). Istovremeno mu se i približio po ukupnoj ocjeni za sezonu. Kova je prije koronapauze izgledao siguran da postane CheCro igrač sezone, ali je Pulisic ovom formom skočio s tadašnjih 0.99 na 1.27 i sada mu samo 0.06 nedostaje do ‘brata’ po domovini…

Dok je Pulisic golom došao do svoje odlične ocjene, njegovom krilnom partneru Willianu (2.36) isto je uspjelo s dvama asistencijama. Ovo je već treća utakmica za redom da su njih dvoje najbolje ocijenjeni igrači na utakmici, što je fantastičan niz. Još jedan igrač dobio je odličnu ocjenu, a to je Kurt Zouma (2.27) koji je u zadnjoj minuti utakmice orgazmičkim uklizavanjem spasio vjerojatan gol za izjednačenje.

Od ostalih nastupa valja spomenuti Girouda (1.86) koji nastavlja ušutkavati kritičare koji tvrde da je zaboravio zabijati te svu trojicu zamjena među koje se smjestio i vrlo dobri Mount (1.47). Prve zamjene, Loftus-Cheek (1.37) i Abraham (0.96), kombinirale su za gol koji se ispostavio pobjedničkim te tako, nadajmo se, otresli lošu formu koja ih prati od restarta. Zadnja zamjena bio je Jorginho (1.56) koji je od koronapauze zanemaren od strane Lamparda, a u ovih 15ak minuta je dokazao da za njega još uvijek ima mjesta te će sigurno i započeti iduću utakmicu obzirom na ozljede Kantéa i Gilmoura.

Mora se potrošiti i koja riječ na Kepu (-0.01). On je primio gol iz daljine za koji se navijači ne mogu složiti je li kriv ili ne (a to ćemo ostaviti svakom individualnom čitatelju na procjenu) te u predzadnjoj minuti bio heroj (jednako kao i Zouma minutu kasnije) fantastičnom obranom koja se, nažalost, na kamerama nije stigla vidjeti… Zbog toga mu je ocjena u minusu, a Zoumi iznad 2.

Najlošiji u ovoj utakmici bio je Andreas Christensen (-0.97). On je započeo svaku ligašku utakmicu od restarta i ušao u niz očajan-odličan-očajan itd. Nadajmo se da će taj niz nastaviti protiv Sheffielda, sada slijedi jedna odlična!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka