Leicester City FC 0-1 Chelsea FC | OCJENE

Leicester City FC 0-1 Chelsea FC | OCJENE
30 lipnja 18:14 2020

Upisavši treću pobjedu za redom od početka ”Restarta”, Chelsea je prošao u polufinale FA kupa gdje će na praznom Wembleyu zaigrati protiv Uniteda.

Ovo je bila jedna od onih game od two halves, kako kaže jedan od najpoznatijih nogometnih klišeja. Chelsea je započeo grozno, jedva zadržao mrežu čitavom u prvih par minuta i onda nekako došao do poluvremena kada je Lampard napravio trostruku zamjenu koja se na kraju pokazala ključnom. Uslijedilo je vrlo dobro drugo poluvrijeme te minimalna pobjeda naših uz neočekivan clean sheet.

Glavni zaslužni za dosadašnje tri pobjede je Christian Pulisic (2.04) koji je upravo upisao drugu titulu CheCro igrača utakmice za redom, dok je u onoj prvoj bio drugi po ocjenama. Ovog puta nije zabio ni asistirao, ali je bio opipljivo najraspoloženiji igrač na terenu čemu svjedoči velika udaljenost pred sljedećim najbolje ocijenjenim igračem.

A taj je kapetan César Azpilicueta (1.61), koji je nastavio s odličnim igrama u ”Restartu” ušavši u igru na poluvremenu. ‘Pred-asistirao’ je asistentu i trećem najboljem Willianu (1.45) za jedini pogodak na utakmici. Sljedeći na listi su superklase našeg veznog reda, Kanté (1.30) i Kovačić (1.36) koji se probudio iz korona-sna, ušao na poluvremenu i ponovno bio jedan od najutjecajnijih na terenu.

Valja spomenuti i Kurta Zoumu (1.23). On je u utakmicu ušao nesigurno i šeprtljavo zajedno s ostatkom ekipe, ali se brzo oporavio i onda u drugom poluvremenu odigrao maestralno te je vjerojatno i najzaslužniji za jednu od rijetkih ‘praznih’ mreža ove sezone. Uz, te iza njega su solidni bili i Rüdiger (1.02) te Caballero (1.22) koji je opravdao svoje nedavno produljenje ugovora na još jednu sezonu.

Ova utakmica zanimljiva je i po tome da strijelac jedinog gola ne samo da nije dobio dobru ocjenu, nego se ne nalazi niti među 8 najbolje ocijenjenih igrača. Ross Barkley (0.76) bio je treća od spomenute tri zamjene s poluvremena, zabio je lampardovski gol iz drugog plana te imao nekoliko za njega tipičnih tupavih grešaka u kontri. Jedan od komentara na našoj FB stranici prigodno se zapitao kako je moguće da je Barkley nekako uvijek istovremeno najbolji i najgori igrač na terenu…

Još dvoje igrača dobilo je ‘pozitivnu’ ocjenu, iako znamo da su ocjene u žutoj zoni blizu nuli zapravo označavaju vrlo ‘blijed’ nastup. Takve su dobili naši mladci iz akademije, Abraham (0.38) i Loftus-Cheek (0.19). Prvi je, osim lijepog poništenog gola iz zaleđa, bio potpuno nevidljiv te time vrlo vjerojatno potvrdio Giroudov nastavak u prvoj postavi, a potonji je, pak, imao samo 20ak minuta u igru te radije nećemo ništa zaključivati iz tako kratkog nastupa. Blago ispod nule je Pedro (-0.02) koji također nije odigrao puno minuta, te Emerson (-0.14) koji je odigrao cijelu utakmicu, i to na razini koja će ga definitivno približiti izlaznim vratima kluba gdje se ionako već neko vrijeme nalazi…

Troje najgore ocijenjenih igrača su upravo troje zamijenjenih na poluvremenu. Sve redom mladići iz akademije, James (-0.24), Mount (-0.33) te Gilmour (-0.89) ovime su dobili oštro upozorenje Lamparda da im se kod ovakvih nastupa neće ‘gledati kroz prste’ samo zato što su ‘naši’.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka