Arsenal FC 1-2 Chelsea FC | OCJENE

Arsenal FC 1-2 Chelsea FC | OCJENE
31 prosinca 03:02 2019

Utakmica ‘dvaju poluvremena’ odigrana je u nedjelju na Emiratima. Zbog očajnog prvog poluvremena ne možemo reći da smo briljirali kako bi naš niz grozno-odlično-repeat nalagao, ali smo svejedno došli do velike pobjede u gostima protiv londonskih rivala, što je samo po sebi jako lijepo. Takav dojam preslikan je i na ocjene na kojima je vidljiv jedan od rijetkih ‘semafora’:

Semafor znači da igrači idu sve od žarko zelene pa sve do žarko crvene boje, što nije uobičajeno. Dapače, razlika između najbolje i najgore ocijenjenog igrača je čak 3.87, što je manje samo od ovosezonskog i all time rekorda od 4.31 iz utakmice protiv Ajaxa. Zanimljivo, tada je također Jorginho bio prvi, te također lijevi bek, taj put Alonso, zadnji po ocjenama. Alonso je u toj utakmici postigao još jedan all time rekord kojemu se ovog puta približio Emerson – najuvjerljivije zadnje mjesto po ocjenama. Tada je i on bio jedini negativno ocijenjeni plavac, ali za čak 2.31 ispod sljedećeg najgoreg, dok je Emerson ovog puta ostao ‘kratak’ za rekord s razlikom od 2.24 do predzadnjeg…

Sablasna sličnost toj utakmici je i činjenica da je lijevi bek rano zamijenjen zbog loše igre i Lampardove želje za promjenom formacije. U tom svježem europskom klasiku Alonso je izvađen na poluvremenu, a u ovoj utakmici Emerson je izašao već u 34. minuti nakon što je potpuno zaboravio svog igrača prilikom gola Arsenala. Neko vrijeme, poglavito prošle sezone, se činilo da je Emerson možda odgovor na ‘pitanje lijevog beka’ koje nas muči još od odlaska A. Colea, a on u zadnje vrijeme sve više podsjeća na notornog Alonsa. Situacija je toliko loša da je Lamps već nekoliko puta radije posegnuo za Azpilicuetom nego ijednom od te dvojice… Zaista nam ne bi loše došao taj Chilwell.

Idemo malo na veselije teme. Jorginho (2.13) je po treći put postao CheCro igrač utakmice ušavši u igru u prvom poluvremenu te zabivši sretan izjednačujući gol. Svojom igrom i borbom se dokazao kao iznimno bitan kotačić u Lampardovoj momčadi… Koju i kakvu će postavu sljedeći put izvesti Frankie – pitanje je sada. Hoće li igrati na ‘sigurno’ i svu trojicu naših klasnih veznjaka postaviti u 4-3-3 kao njegov prethodnik Sarri, ili će perzistirati sa svojom rotacijom na ‘duplom pivotu’ te igranjem s jednim ofenzivnijim i efikasnijim veznjakom kao što je Mount? Osobno sam inače za potonju opciju, pogotovo kad se vrati Loftus-Cheek, ali u ovom (polu)kriznom trenutku je možda ipak bolja ona prva…

Za dlaku je na svom neočekivanom debiju Tariqu Lampteyju (2.05) pobjegla i još neočekivanija titula igrača utakmice… Većina navijača za ovog 19-godišnjaka nije ni čula prije njegovog ulaska u igru. Ovaj mladić je član Chelseajeve akademije od svoje osme godine te igra na poziciji desnog beka, na koju je i ušao umjesto Tomorija u drugom poluvremenu te netom kasnije impresionirao. Kakva, da ‘prostite, muda ima Lampard.

Vrlo dobre ocjene postigli su još i Abraham (1.74) te Willian (1.58), što su zaslužili pobjedničkim golom, odnosno asistencijom pri kraju utakmice, dok im sama igra i nije bila baš na ‘vrlo dobroj’ razini… Ostatak ekipe nalazi se u žutom rasponu te im nastupi variraju od ‘dobar’ do neloš’.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka