Tottenham Hotspur FC 0-2 Chelsea FC | OCJENE

Tottenham Hotspur FC 0-2 Chelsea FC | OCJENE
25 prosinca 08:24 2019

Iako je sve ukazivalo na još jedan razočaravajuć rezultat, Lampard je svoju momčad vrhunskom taktičkom pripremom doveo do velike, masivne pobjede u gostima protiv možda i najvećih rivala, te ekipe koju je upravo preuzeo naš voljeni/omraženi José Mourinho, preokrenuvši time oprečne momentume ovih dvaju ekipa. Zasluženo je ovo i najbolje ocijenjena utakmica ove sezone, s ocjenom (1.95) all time nižom samo od slavnog gaženja Arsenala u finalu Europske lige (2.03).

CheCro igrač utakmice je naša desetka Willian (2.94) s jednom od najboljih ocjena od kada one postoje, te vjerojatno i svojim najboljim nastupom u plavom dresu u kojem igra već sedmu sezonu. Načeo je preplašene ‘pijetlove’ na početku utakmice briljantnim hazardovskim (ma tko je to?) golom, pa ih onda hladnokrvnim izvođenjem penala i dovršio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. To nipošto nije bilo sve, do kraja utakmice je imao nekoliko zaista majstorskih poteza… Maestro, hoćemo ovoga još/češće!

Lampard je svog učitelja Mourinha zatekao postavkom s 3 stopera, a osim ‘prazne mreže’, o uspješnosti tog poteza puno govori i činjenica da su sljedeća dvojica po ocjenama upravo stoperi Rüdiger (2.34) i Tomori (2.12), a treći od njih, Zouma (1.93), je tik ispod izvrsnih 2.0… Time se prvospomenuti dvojac po prosječnoj ocjeni za sezonu (iako je Nijemac odigrao tek 4. utakmicu) približio tandemu iz veznog reda, našim možda i jedinim igračima svjetske klase, Kovačiću i Kantéu koji su u ovoj utakmici upotpunili TOP5 s ocjenama 2.05, odnosno 2.12.

Sljedeći po redu su naši španjolski (wing) bekovi Alonso (1.92) i Azpilicueta (1.70). Prvi je izborio jedanaesterac za potvrdu pobjede, a drugi odigrao neočekivano dobro u isturenijoj ulozi. Tek deveti po ocjenama je Mount (1.63) što je velika nepravda od strane naše navijačke baze – momak je, iako bez sebi svojstvenog ‘krajnjeg produkta’, odigrao svoju najbolju utakmicu za Chelsea i u svim drugim izborima i ocjenama se redovito nalazi odmah iza neprikosnovenog igrača utakmice Williana… Niže ocjene od startera dobili su samo besposleni Kepa (1.60) i napadač bez gola, Abraham (1.42).

Zamjene su u malo vremena na terenu zaslužile vrlo visoke ocjene te smo zapravo dobili još dva nova ovosezonska rekorda, uz onaj najvažniji o prosječnoj ocjeni za utakmicu:

  • Najviša ocjena najlošije ocijenjenog igrača utakmice (0.83), Michy Batshuayi.
  • Najviša ocjena najlošije ocijenjenog igrača utakmice neuključujući zamjene – (1.42), Tammy Abraham.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka