Chelsea FC 4-4 AFC Ajax | KRAJ

Chelsea FC 4-4 AFC Ajax | KRAJ
05 studenoga 22:56 2019

Nakon škrte utakmice u Amsterdamu, u večerašnjem uzvratu ‘odčepila se špina’. Već u drugoj minuti Ajax je poveo, naravno, iz prekida. Abraham je nepotrebno i smotano dotaknuo jedan loš nabačaj koji je išao u Kepu, i time dovoljno omeo istog da lopta prođe beznadno pored njega.

Nismo se ni okrenuli, penal na drugoj strani. Pulisic je iznudio poprilično mlak jedanaesterac, a hladan je bio Jorginho. Ajax je do isteka 20. minute opet poveo, ali ovaj put makar ne iz prekida. Nažalost, to nije bilo sve, te smo kasnije primili još jednom, a ovaj će ući u konkurenciju najbizarnijih golova cijele sezone. Opet prekid, loš nabačaj (ili vrhuski šut?) odbio se od vratnice u lice Kepe i završio u golu za okrutnih 1-3.

Chelsea je krenuo snažno u drugo poluvrijeme i odigrao uistinu izvrsnih 10 minuta… i onda opet primio. 1-4, to je trebalo biti to, ali smo onda svjedočili jednoj od najbizarnijih situacija u nogometu. Prvo je Azpilicueta smanjio rezultat, a onda se dogodilo TO. 2 crvena kartona za Ajax i penal za Chelsea u istoj akciji!!!

To je bilo 3-4, opet Jorginho, a par minuta kasnije i 4-4, Reece James. Odmah potom bilo je i 5-4, OPET Azpilicueta, ali je taj gol poništio VAR zbog ruke Abrahama… Unatoč dva igrača više i brojnim prilikama, na kraju smo ostali uskraćeni za pobjedu. Nismo tužni, dapače. Wow.

  • Samo jedna promjena Lamparda u odnosu na vikend. Ovu utakmicu započeo je Alonso, iako smo već svi mislili (nadali se) da mu je Emerson preoteo mjesto… Izgleda da je u planu ipak svojevrsna rotacija.
  • Možda ipak bila u planu, obzirom da je Lamps tog istog Alonsa izvadio već na poluvremenu. Ušao je Reece James, čime je kapetan preselio na svoju staru lijevu stranu. Oba beka su postali strijelci, kakav potez!
  • Brzo u drugom poluvremenu je ušao Hudson-Odoi, a pri kraju utakmice i Batshuayi – Sada već uobičajene izmjene. Izašli su Mount (zbog ozljede) i Abraham.
  • Kvragu, Kepa nas je morao spašavati i s dva igrača više, nakon izjednačenja skupio je dvije izvrsne obrane…
  • KAKO je ovo bilo samo 4 minute nadoknade?!
  • Nažalost, Valencia je nakon zaostajanja na poluvremenu na kraju uvjerljivo pobjedila tako da ćemo se morati paziti na Mestalli…
  • Next up – Palace (H) pa zadnja reprezentativna stanka.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan -2 = vrlo loš -1 = loš 0 = ni dobar ni loš 1 = dobar 2 = vrlo dobar / odličan 3 = fantastičan No Fields Found.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska. Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti! KAKO SE UČLANITI? Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka