Najava utakmice (Arsenal): Mali ‘reality check’; a tko ispada s klupe?

Najava utakmice (Arsenal): Mali ‘reality check’; a tko ispada s klupe?
18 kolovoza 13:14 2018

Prva utakmica Mauricija Sarrija na Stamford Bridgeu i odmah vatreno krštenje – protivnik kojeg se uvijek očekuje da ga pobijedimo, a opet dovoljno jak da možemo objektivno reći gdje se trenutno nalazimo.

18:30 – SportKlub 1

Arsenal je, poput nas, u tranziciji. Doduše, mi smo češće u tranziciji nego u stabilnom vrhuncu… oni su više u stabilnom vrh… pa, u stabilnom nečemu, recimo, tako da im je ovo dosta novo. Protiv Cityja su izgledali malo bolje od nas u eng. superkupu, ali mi tada nismo imali puno bitnih igrača tako da to i nije toliko mjerodavno.

Danas bi to trebala biti drugačija situacija – predviđam jednaku postavu kao i u prošloj utakmici, ali ne bi me čudilo ni da vidimo recimo Hazarda i od početka. Ako ne to, onda barem od drugog dijela. Naš vezni uzdanik Mateo trebao bi debitirati na klupi, ali i njega možemo očekivati u zadnjih 20 minuta, što bi bilo sjajno.

Ono što bih volio više od svega je da i Giroud dobije svoje minute kako bi mogao započinjati naredne utakmice. Jednostavno ne vjerujem u čuda, Morata je to što je, a Giroud iako nije klasa, dokazan je i dobar napadač te jak u glavi.

Nadalje, što je bilo s Emersonom? Svaki put kad je igrao činio mi se barem na razini Alonsa, a često i da je bolji od njega. Na klupi nam sjede Moses i Zappacosta što je apsolutno neshvatljivo. Hipotetski, ako Azpi bude trebao zamjenu (što svi znamo da vjerojatno neće biti slučaj), Moses će lako uskočiti na tu poziciji beka koja mu i nije tako strana. Ako Alonsu nešto bude puno je lakše ubaciti ljevaka Emersona, nego Zappacostu.

Što će tek biti s obećavajućim Hudson-Odoijem? To je tek priča za sebe kojoj nema pravog odgovora – pored Kovačića i RLC-a bojim se da za njega trenutno i nema mjesta.

Na kraju kad se sve zbroji, još teže od prve momčadi bit će posložiti zamjene. U prošloj utakmici smo imali: Willy, AC, Zappacosta, Moses, RLC, Hazard, Giroud. U priču ulazi Mateo Kovačić, a tko ispada? Giroud koji je jedini napadač? Ne bih rekao. Bit će svakako zanimljivo vidjeti koga će Sarri izbaciti.

Kepa; Azpi – Rudi – Luiz – Alonso; Jorgi – Kante – Barkley; Willian – Morata – Pedro

S ovom momčadi bismo trebali biti bolji od Arsenala, pogotovo na svome terenu – predviđam tijesnu pobjedu Chelseaja. Jako bi me čudilo da od njih izgubimo. Ipak je to Arsenal…

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka