Lille O.S.C. 1-2 Chelsea FC | OCJENE

Lille O.S.C. 1-2 Chelsea FC | OCJENE
04 listopada 15:37 2019

Chelsea je napokon ostvario ‘tešku’ pobjedu, odnosno izvukao 3 boda s ne pretjerano dobrom igrom. Tim više što su ti bodovi, uslijed pobjede Ajaxa u Valenciji, bili krucijalni u potencijalnom plasmanu u osminu finala Lige prvaka. Što se ocjena tiče, dominiraju ‘naši dječaci’.

Na vrhu su Fikayo Tomori (1.81) I Tammy Abraham (1.80) koji su upravo proslavili poziv u seniorsku reprezentaciju Engleske, uz opću tugu u njihovoj zemlji porijekla, Nigeriji. Asistent su i strijelac prvog našeg gola u ovoj utakmici, kada je Tomori izvrsnom dugom loptom pronašao Abrahama, a ovaj ju elegantno spustio i onda lagano zabio pored vratara. Fikayu je ovo već druga titula CheCro igrača utakmice ove sezone, dok ih Tammy ima tri. Bravo, momci!

Slijede asistent i srijelac našeg drugog i odlučujućeg pogotka, što je zapravio svojevrstan déjà vu prethodnoj utakmici. Opet je zamjena Hudson-Odoi (1.71) pronašao Williana (1.63), a ovaj volejčinom o pod ‘probušio’ golmana za važnu pobjedu. Iznad vrlo dobrih 1.5 nalazi se još i Kepa (1.52) koji je, izgleda, otresao lošu formu s početka sezone i počeo braniti kako zna i umije.

U dobroj kategoriji (1.0-1.5) je troje iskusnijih, vladari sredine terena Jorginho (1.12) i Kanté (1.27) te kapetan Azpilicueta (1.03) koji je napokon ponovno odigrao na svojoj najprirodnijoj poziciji desnog stopera u trojcu. Tu je još i Mount (1.07) kojemu je ovog puta izostao end product.

Reece James (0.75) je nakon bombastičnog debija ovog puta odigrao skromniju utakmicu, a zanimljivo je što je postavljen na poziciju desnog wing beka. Također nisu impresionirali ni Marcos Alonso (0.47) i Kurt Zouma (0.63) koji je kažnjen zbog gola domaćih. Tu krivnju dijeli s igračem utakmice Tomorijem, ali se kao on nije istaknuo asistencijom i izvrsnom duel igrom. Slične ocjene dobili su i zamjene Kovačić (0.49) i Pedro (0.14), ali oni su odigrali samo po nekoliko minuta.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka