Utjecaj dugoročnog navijanja za Chelsea

Utjecaj dugoročnog navijanja za Chelsea
10 ožujka 19:20 2019

Budući da sam više od pola života navijač našeg velikog kluba, nije iznenanđujuće da je ostavilo utisak na mene. U više navrata tijekom dana se nađem pod utjecajem nekog aspekta praćenja Chelseaja. Život uistinu nekada poprimi plavu nijansu, a ovdje sam opisao kako neke svakodnevne stvari izgledaju kada previše konzumirate Chelsea.

Čim ujutro otvorim oči nakon što sam 10 sati sanjao onu noć u Münchenu na repeatu, odem promijeniti gaće jer jednostavno nisam mogao izdržati toliko puta čuti “DrogBAAAAAA”. Mislim da je ta noć razlog zašto su navijači Chelseaja narkomani. Svi smo ovisni o Drog(b)i. Od siječnja 2018. mi na zidu u sobi umjesto Lidije Bačić visi plakat Girouda. U isto vrijeme se zbog njega osjećam dobro i loše. Služi mi kao motivacija za odlazak u teretanu, ali mi u isto vrijeme nabija komplekse. Zato mi je drago da sada imamo Higuaina. Zbog njega ne osjećam krivicu dok jedem (Pi)pitu od sira. Giroud i Higuain su kao “before” i “after” kada se muškarac oženi i dobije djecu.

Kad se ustanem, odem u kupaonu prati zube. Jednom prilikom je mama premjestila čašu sa četkicama i ja sam poludio. To nije bila čašina prirodna pozicija! Kakvog smisla ima pomicati čašu s mjesta gdje dokazano radi najbolji posao na svijetu samo da bi ona imala mjesta za svoju novu najdražu kremu. Iako čaša nije bila loša ni na ovoj poziciji i vidjelo se da napreduje, ta njena krema mi nije pokazala da je vrijedna pomicanja čaše. Nakon pranja zuba odem doručkovati pred TV. Taj televizor je najbolja stvar što imamo u stanu. Bez njega bi naš stan bio prosječan, ali uz njega već nekoliko godina živimo pri vrhu zgrade. Puno susjeda zna da ga imamo i stalno nas pitaju je li za prodaju. Nadam se da ga nećemo prodati te da će ostati s nama zauvijek, a ako ga i prodamo bolje nam je da kupimo neki barem upola dobar ukoliko ne želimo useliti nekoliko katova niže.

Na televiziji volim pogledati neki film ili našu tekmu. Neki dan sam gledao Troju i palo mi je na pamet da metaforu za slabu točku preimenujemo iz Ahilove pete u “Marcos Alonso”.

Na primjer: “Neki dan sam na igralištu OPET izvrnuo zglob, to mi je stvarno Marcos Alonso!”

Nakon gledanja televizije se idem obući za van. Mama mi kaže da zamijenim gaće jer ih nosim tri dana, ali u duhu Kepe ja odbijem jer mislim da nije potrebno. Malo me počela živcirati u zadnje vrijeme pa mislim da ću predati zahtjev za transferom u drugi stan. Zatim odem prošetati s prijateljima, ali još pod utjecajem Sarriballa. Dok hodamo uvijek neki frend počne šutati kamenčić, ali čim dođe do mene ja ga pošaljem unazad da recikliramo posjed i počnemo iznova. Par frendova je jednom pričalo kako vole Spurse i to me triggeralo. Počeo sam im se rugati i vrijeđati ih, ali dok sam skužio da pričaju o košarci bilo je prekasno.

Kada izlazim van s curama, imam pravilo da ne dogovaram više od jednog spoja unaprijed ako ima iznad 30 godina. Također kao što je Chelseaju problem naći nekoga tko zna zabiti, tako je meni naći neku kojoj mogu zabiti. Nekada me stvarno smeta politika našeg kluba. Koliko kršimo pravila s maloljetnicima, čovjek bi rekao da smo neka vjerska ustanova. Samo što mi dobijemo kaznu za to. “Zločesti Chelsea, fuj to!”

Najdraža pjesma mi je Marina od Prljavaca, ali najdraži žanr su mi Blues. Ima puno ovakvih malih stvari koje se mogu povezati s navijanjem za Chelsea, ali vjerojatno najveća je ta da mogu postići sve što želim, ali isključivo kada se postavim kako treba. Chelsea me naučio da je sve moguće ako se posvetim, ali čim padne fokus, padnu i rezultati. Mijenjanje pristupa i trenera može pomoći samo do neke granice, dalje od toga je sve u glavi.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Leon Kondres

Rođen i odrastao u Zagrebu, znači Hercegovac je. Navija za Chelsea od finala u Moskvi 2008. ili otkad ih je koristio na Fifi, ne zna ni on sam. Isto se bavi stand-up komedijom pa voli kad mu ljudi dođu na nastupe pljeskati iz sažaljenja.

Vidi Više Članaka