Najava utakmice (Man City): “Kompaktni” Sarrismo, još jednom!

Najava utakmice (Man City): “Kompaktni” Sarrismo, još jednom!
10 veljače 13:06 2019

Pobjedom Man Uniteda i Arsenala smješteni smo na 5. mjestu, s jednakim brojem bodova kao 6. Arsenal. Vrlo nezavidna situacija, budući da u goste idemo snažnome Man Cityju… ipak, možda je bolje riješiti se „velikih“ utakmica što prije, da nas nešto slučajno ne iznenadi pred kraj sezone? In Sarriball we trust – ili barem u onakav kompaktni(ji) kakav smo vidjeli u prvome dijelu sezone protiv Građana koji nam je donio lijepu pobjedu.

17:00 – SK1

U prvome dijelu sezone dobro smo namučili Man City te zabijali u maniru kakvim smo pod Conteom i Mourinhom – dva pogotka iz možda sve skupa četiri prilike. Kante je u takvoj utakmici sposoban pokazati sav raskoš svog talenta, kao i Willian ili Pedro koji će imati veliku ulogu zatvarati rupe koje će za sobom vjerojatno ostavljati Hazard i Higuain. No, samo neka ostavljaju, ako to znači da će biti dobri kao iz proteklih par utkamica.

Manchester City u svome je punome sastavu, a čini se i u vrlo dobroj formi, nakon malog pada od nekoliko utakmica kada im je Liverpool pobjegao na kratko vrijeme na 5+ bodova. Kad pišem u „punome“ sastavu, podrazumijeva se da Mendy ne konkurira za sastav jer ima posla u Hong Kongu na Twitteru, a Kompany vuče nezaliječenu rupturu noge iz… hm, 2009?

Naši igrači svi su zdravi i na broju, CHO CHO se vratio od bolesti, a Cahill će također konkurirati za momčad. Barem na papiru…

Zadnji put na Etihadu smo slavili godine 2016, a iz zadnjih devet posjeta tome stadionu slavili smo samo dva puta. Ipak, Pep Guardiola općenito je izgubio protiv Chelseaja više puta nego protiv ijednog drugog kluba otkako je na klupi Cityja – čak tri puta.

Guardiola je u zadnjim utakmicama puno miješao sastav, Fernandinho je igrao stopera, a lijevog beka igra tko stigne… Jasno je da ima ponekih problema sa sastavom. Chelsea s druge strane napokon nema takvih problema, jedine dvojbe su ne lijevome beku, lijevome veznjaku i desnome krilu, ali neće biti prevelike razlike za što god se Sarri odluči.

Predviđam ovakvu postavu:

Kepa; Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso; Jorginho, Kante, Kovačić; Willian, Higuain, Hazard

Kao što bi Conte rekao – „morat ćemo patiti bez lopte“, a tako će biti i u ovoj utakmici. Zna li itko bolje pobjeđivati na taj način nego Chelsea? Idemo!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka