Chelsea FC 0-1 Leicester City FC | OCJENE

Chelsea FC 0-1 Leicester City FC | OCJENE
24 prosinca 23:28 2018

Chelsea je, nakon 12 utakmica bez poraza u Premier ligi, upravo doživio svoj treći u samo šest kola. Tužan je to niz, pogotovo ako uzmemo u obzir da sadržava i onu pobjedu protiv Cityja koja nam je dala toliko nade u ovu sezonu…

Prvo poluvrijeme je zapravo bilo dosta dobro. Utakmica je bila pod kontrolom, prilike su dolazile, igrači su bili mahom dobri, samo nije ulazilo. Činilo se kao pitanje vremena kada ćemo zabiti… i onda je to učinio Leicester prvi. I zadnji. Jednako kao u porazu od Wolvesa, ekipa je bila dobra dok ih nije ‘strefio’ šok primljenog gola nakon kojega je i igra u potpunosti potonula. Toliko je taj trend neobičan i zabrinjavajuć da je Sarri na pressici direktno upitan planira li u svoj staff dovesti sportskog psihologa… I on je odgovorio potvrdno.

Ocjene su, očekivano, loše. Do sada je na samo dvije utakmice više igrača bilo negativno ocijenjeno (8), dok je u ovoj ‘samo’ 7, odnosno pola.

U pozitivno ocijenjenoj polovici dominira golman, što je i za očekivati za utakmicu koju izgubiš s 0-1, a golman skupi dvije izvrsne obrane. Kepa je time po četvrti put postao CheCro igrač utakmice i sada dijeli drugo mjesto s Loftus-Cheekom, četiri iza vodećeg Hazarda.

Upravo on je drugi, s dobrom ocjenom (iznad 1.0) koju je zaslužio solidnom igrom i dobrim kretanjem na poziciji napadača. U svoje dvije prilike jednom je pogodio gredu, a drugi put je imao dosta uzak kut iz kojeg mu je Schmeichel lako obranio. Nije bio efektan kao što zna biti, ali je zapravo bio bolji nego većinu utakmica koju je ekipa loše odigrala ove sezone, tako da nema smisla kriviti novu poziciju.

Kao i Hazard od Kepe, i iduća dva igrača su također od prethodnog udaljena za po ~0.4 – Treći je uvijek solidni Kanté, a četvrti Kovačić koji je zapravo, po mom skromnom mišljenju, igrao vrlo dobro dok nije morao rano izaći iz igre… Hvatali smo rezultat, a svi znamo da je u golovima ‘jači’ RLC. Ocjena mu je platila cijenu lošeg rezultata pa se nalazi u istoj blijedoj kategoriji (0.0-0.5) kao i njegova neuspjela zamjena Loftus-Cheek te dvoje manje krivih (i više popularnih) braniča, Azpi i Rüdiger.

Manje popularni Luiz je, pak, završio u blažem minusu  (>-0.5) zajedno s preostalim neuspjelim zamjenama Fàbregasom i Giroudom. Španjolac je očito u Sarrijevim zamislima kao ofenzivna zamjena u slučaju traženja gola, ali mu nijedno dodavanje ovog puta nije stvorilo veću opasnost, dok je Francuz bio potpuno nevidljiv.

U manje blagom minusu su Pedro (koji je nakon četiri 1.0+ utakmice pokvario dobru formu) te Jorginho (nemam pojma zašto), a u težem (<-1.0): dežurni krivci, aktualni out-of-form igrači te ‘promašitelji’ naših najboljih prilika – Alonso i Willian. Jedan od većih naših problema ove sezone bila je bezuba desna strana, a onda još dok ovo dvoje ovako (ili uopće) igraju na lijevoj… nije ni čudo da nižemo ovakve rezultate.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka