Chelsea FC 2-0 Manchester City FC | KRAJ

Chelsea FC 2-0 Manchester City FC | KRAJ
08 prosinca 20:11 2018

U prvom poluvremenu Chelsea zaista nije puno napravio. Veći dio vremena se branio i jako, jako teško prolazio prvu liniju pressinga. Onih par puta kada ju je prošao, izgledalo je jako dobro, ali bi se brzo raspalo u zadnjoj trećini terena gdje jednostavno nije bilo nikakve ideje.

Ipak, na poluvrijeme smo otišli s vodstvom iz jedine prilike i jedinog udarca uopće. Fantastično je pressing preskočio Luiz sa dalekom dijagonalom, a onda su tri ‘mala’ izvrsno odigrala da bi akciju završio – N’Golo Kanté. Isti onaj koji ”igra preblizu golu i ne zna zabiti”.

U drugo poluvrijeme ekipa je ušla ohrabrena tim golom i naglo je svaki Cityjev visoki pressing završavao neuspješno. Najznačajnije onaj put kada je Kanté (da, isti onaj koji igra preblizu golu) preuzeo loptu i sam došao do šesnaesterca i izvrsno asistirao za Williana… koji je promašio loptu.

Ni City nije prestao napadati, ali se momentum okrenuo. Sada više Chelsea nije bio bezopasan, dapače. I igrao je dobro.

Kako je vrijeme prolazilo, Chelsea se prirodno sve više spuštao duboko da obrani rezultat, a City je sretno preuzeo loptu, ali s njom nije uspio postići puno. S druge strane, nakon jednog kornera Chelsea je i povećao rezultat preko Davida Luiza!

  • Marcos Alonso je protiv Sterlinga i Mahreza dobio većinu duela i zapravo sveukupno defenzivno bio neočekivano dobar, osim onaj jedan put kada ga je Englez okrenuo ‘kao prvaša’ i zakuhao jednu od najboljih šansi Cityja u prvom poluvremenu.
  • Drugi kritirizani branič, Luiz, također nas je iznenadio besprijekornim nastupom. Uz dvije zvijeri, Rüdigera i Azpilicuetu, uspjeli smo sačuvati potpuno neočekivani clean sheet protiv najboljeg napada lige. Prvi kojima je to uspjelo!
  • Na Hazardu je danas napravljeno beskonačno mnogo prekršaja. Opet. Upisao je i dvije asistencije!
  • Kepi još puno nedostaje do Edersonove razine, barem što se tiče igre s loptom. Napravio je puno i previše grešaka.
  • Kanté i Jorginho, kao i ostatak momčadi, u prvom poluvremenu nisu se najbolje snalazili protiv fantastičnog pressinga Cityja, te su svak izgubili po par lopti… Nešto što se Kovačiću, naprimjer, nije dogodilo. On se nažalost ozlijedio sredinom drugog poluvremena pa ga je zamjenio Barkley.
  • Kasnije je ušao Loftus-Cheek umjesto Williana i zaigrao na krilu, a na samom kraju i Giroud umjesto ‘lažnog napadača’ Hazarda.
  • I tako smo, unatoč svim crnim prognozama, svim problemima i nedaćama, pobjedili moćni City, s hendikepom i bez primljenog gola!

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka