Chelsea FC 2-0 Fulham FC | OCJENE

Chelsea FC 2-0 Fulham FC | OCJENE
03 prosinca 14:55 2018

Solidnu pobjedu upisao je Chelsea jučer, a za to je momčad dobila i solidnu prosječnu ocjenu – ravnih 1.00. Nitko od igrača se nije posebno istakao u pozitivnom smislu, ali imamo čak četvoricu iznad 2.0:

Na čelu je Ruben Loftus-Cheek, čime se izjednačio s Kepom na drugom mjestu po broju CheCro nagrada za igrača utakmice ove sezone. Na prvom je i dalje nedodirljiv Eden Hazard s čak šest. Upravo njih dvoje fantastično su kombinirali za drugi pogodak nakon što je RLC ušao u igru. Momak zaista ima odličan finish, moglo bi se reći bolji od oba naša napadača, a Kovačića pogotovo…

Iza njega su strijelac i asistent za prvi gol, Pedro i Kanté. Omaleni Francuz ukrao je jednu loptu na sredini terena i zajurio se prema šesnaestercu. Ne bi to bio N’Golo da nije odložio loptu igraču u boljoj prilici, a srećom da je to bio killer poput Pedra pa je vješto zavaljao igrača u bloku i elegantno zabio ljevicom pored vratara. Gdje je ona ekipa koja tvrdi da Kante treba igrati ispred obrane, a Pedro na klupi iza Williana?

Između njih, također iznad odličnih 2.0, ugurao se još i Kepa koji je upisao čak četiri obrane. Tri su bile, doduše, lagane, ali je jedna bila izvrsna i spasonosna. Da je Cairneyju taj šut ušao, imali bismo samo 15ak minuta za doći do pobjede. Uz to je odlično pripomagao u izbjegavanju Ranierijevog visokog pritiska i ključna figura u činjenici da Fulham na taj način cijelu utakmicu nije uspio ništa ‘zakuhati’.

Dobre ocjene ostvarili su već spomenuti Hazard, Rüdiger kojemu je ovo već standardna ocjena, te kapetan Azpilicueta koji polako, ali osjetno napreduje u ofenzivnom dijelu svoje igre.

Nisu bili loši (0.5-1.0) još ni Giroud, Jorginho, Luiz i Kovačić, a to bi se moglo reći i za Zappacostu koji nije dostigao 0.5, ali je za to kao zamjena imao premalo vremena.

Na samom dnu su dva daleko najlošija pojedinca. Alonso je jučer po prvi puta ove sezone zamijenjen, toliko smo propusni bili na toj lijevoj strani. U napadu, pak, od njega očekujemo da to izbalansira, a on je poslao 3 šokantno loša nabačaja… A svejedno je gori bio Morata, koji je ušavši s klupe stigao napraviti dvije svoje najtipičnije i najiritantnije gluposti – Promašiti stopostotnu priliku i dobiti žuti karton za prigovor.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka