Chelsea FC 3-1 FK BATE Borisov (Ocjene igrača)

Chelsea FC 3-1 FK BATE Borisov (Ocjene igrača)
28 listopada 01:07 2018

Napokon smo zabili više od jednog gola u Europskoj ligi. Ta tri gola ipak ne označavaju kraj napadačkih/evih muka s efikasnošću, obzirom da su ekipa i Giroud mogli zabiti još bar toliko.

Sva tri je zabio mladi Loftus-Cheek koji se ove sezone nije naigrao i za kojeg je Sarri nakon utakmice rekao da je sve adaptiraniji njegovom nogometu – Što je valjda razlog zbog čega ga do sada nije puno koristio.

Sa svojim prvim hattrickom u karijeri zaslužio je skoro savršenu ocjenu, rekordnu ove sezone. Hazard je prilikom svog hattricka Cardiffu imao samo 0.01 nižu ocjenu. Zanimljivo, sva tri gola zabio je prvim dodirom. Ima nešto lampardovski u njemu i njegovim ulascima iz drugog plana…

Iznad 2.0 izdigao se i Davide Zappacosta, što mu je daleko najbolja ocjena ove sezone. Nedaleko je i njegov bekovski partner s druge strane, Emerson Palmieri. Oboje su odigrali odlične utakmice i dokazali da se ne moramo brinuti u slučaju izostanka preferiranih Španjolaca.

Idući po redu su Kovačić i Kepa. Naš Mateo igrao se s protivnicima kao osmaš s prvašićima, a najskuplji golman u povijesti već X. utakmicu za redom dokazuje da mu ta titula stoji.

Slijede lijeva krila u sendviču između dva stopera. Christensen je nakon dvije lošije, napokon odigrao jednu vrlo dobru sigurnu utakmicu, dok je kapetan Cahill bio tek nešto lošiji. Willian je započeo na lijevom krilu, a mladi Hudson-Odoi ga je pola sata prije kraja zamjenio i, sudeći po identičnoj ocjeni, nastavio u njegovom visokom ritmu.

Iznad 1.0 probio se još i kasna zamjena N’Golo Kanté, a nešto ispod su troje igrača koji jedini nisu impresionirali u startnoj postavi. Pedro nikako da se vrati u formu od prije ozljede ramena, Fàbregas je promašio kritičan broj jednostavnih dodavanja u prvom poluvremenu, a Giroud još uvijek ne može do gola. Ma daj, Olivier, čak je i Morata je zabio par!

Ipak, nitko nije bio loš kao Victor još-malo-pa-idem-u-Kinu Moses. Ušao je zadnjih pola sata i još jednom potvrdio da za njega nema mjesta u ovom sistemu. Jedini s negativnom ocjenom, što je inače rezervirano za Moratu koji u ovoj utakmici nije igrao…

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka