Najava utakmice (BATE Borisov): Punjenje BATErija

Najava utakmice (BATE Borisov): Punjenje BATErija
25 listopada 14:40 2018

Večeras nas u 21.00 h čeka treća utakmica u skupini L Europske lige. Na The Bridge nam stiže apsolutni vladar bjeloruskog klupskog nogometa BATE Borisov, klub koji brodi prema 13. uzastopnom naslovu prvaka domaćeg prvenstva.

21:00 – Arena Sport 4

Ipak, uza sav respekt prema njihovoj tradiciji uspjeha i nastupa u europskim natjecanjima, veliki smo favoriti iako ni ne znamo u koliko šarenom sastavu bi trebali nastupiti. Pobjedom bi osigurali prolazak u sljedeću fazu natjecanja i s te strane bi svakako valjalo na teren poslati „pojačani“ sastav, a s druge strane nas već za 65 sati čeka uvijek zahtjevno gostovanje kod Burnleyja, što je jako kratak rok za oporavak nekih već umornih igrača.

Sarri je na konferenciji za medije najavio odmor za Jorginha koji je već dugo u kontinuitetu igranja svih 90 minuta kako za Plavce tako i za Azzurre, pa sigurno neće biti nesretan što mora ovu utakmicu „prespavati“. Problema s ozljedama imaju Hazard (posljedice Man. Utd- a), Ampadu (koljeno), Odoi (udarac na treningu), a vrlo vjerojatno će poštedu dobiti još 4-5 igrača koji su konstantno u pogonu (Marcos Alonso, Rudiger, Azpi, Kante).

Bez obzira na sve očekujemo još jednu dominantnu predstavu i vrijednu pobjedu, jer gosti su nepoznanica i veliki upitnik. Kako drugačije opisati ekipu koja u gostima nadigra MOL Vidi, te slavi s laganih 0:2, pa kod kuće u drugom kolu primi 3 komada u prvih 17 minuta protiv PAOK-a (na kraju 1:4). Ovo je idealna prilika za malo više minuta RLC- a, Emersona, Mosesa, Christensena, Fabregasa i slične koji do sada imaju jako malo nastupa, ali s obzirom na dužinu sezone, broj utakmica, te potencijalne ozljede, sigurno će morati biti spremni i u stanju pripravnosti.

Potencijalni sastav u 4-3-3 formaciji: Kepa, Emerson- Cahill- Christensen- Zappacosta (Moses), RLC- Fabregas- Barkley, Willian- Giroud- Pedro

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Tarle

Odrastao podno Promine, s trenutnim prebivalištem u Splitu. Jedina plava koju priznaje je ona na dresu Chelseaja i DOŠK-a iz Drniša, a jedini nogometni bog za njega je Frank Lampard. Čvrsto je na zemlji, realan i objektivan osim kada razmišlja o trenerskom pozivu. S obzirom na propalu karijeru nogometaša smatra da mu se negdje mora vratiti, pa sad... Besprijekoran taktičar o kojoj god se igri radilo, pobjeda je imperativ!

Vidi Više Članaka