Chelsea FC 1-0 MOL Vidi FC (Ocjene igrača)

Chelsea FC 1-0 MOL Vidi FC (Ocjene igrača)
06 listopada 01:45 2018

Nakon neočekivano (ili možda očekivano?) neefikasnog  nastupa protiv mađarskog prvaka, evo i posljedično poprilično očekivanog seta ocjena:

Kepa je bio zaista odličan, kao što to ocjena i govori. Imao je nekoliko dobrih obrana, a ključnu je sačuvao za zadnjih 10 minuta kada je izvrsno obranio i direktno nam spasio pobjedu. On je sada prvi igrač uz Hazarda koji je više od jednom bio CheCro igrač utakmice.

Iza Kepe (iako značajno iza), naravno, Hazard. Ušao on s klupe ili startao, uvijek se mora naći negdje visoko, uz vrlo rijetke iznimke. Rezultat nije išao kako treba te je Sarri već u 55. minuti povukao no nonsense potez i uveo Belgijca nakon čega je utakmica očekivano živnula. Top 3 zatvara mladi Loftus-Cheek u svom prvom startu ove sezone. Zaplijenio je pažnju s nekoliko izvrsnih driblinga, ali smo uvjereni da može više, jače i bolje.

Nakon njega slijedi nekoliko igrača koji su ostvarili ocjenu u raspon 1.0 do 1.5… Prvi redom je Emerson, koji je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu i već ozbiljno kuca na Alonsova vrata. Idući je Fabregas, koji je također odigrao vrlo dobro na Jorginhovoj poziciji (i upisao lijep ‘pred-asist’) ali vjerojatno ipak ne konkurira ozbiljnije brazilskom Talijanu. Mateo Kovačić, uza sve što dobro radi, mora poraditi na udarcu – onih par su bili zaista žalosni. Barkley je s klupe bio solidan.

Netom ispod 1.0 su oba naša startna krila – Willian i Pedro. Prvi se, uz odličnu asistenciju, može nastaviti hvaliti i promašenim (polu)šansama, dok je drugi u prvoj utakmici nakon kratke ozljede bio aktivan, ali pomalo bezopasan.

Onda kreće ekipa s prosječnim nastupima. (Još uvijek) kapetan Cahill izdigao se na jedvite jade iznad 0.5 iako mu je jednom sudac praktički oprostio vrlo moguć jedanaesterac. Christensen opet ne uspijeva zadiviti ni nas pa vjerojatno ni Sarrija, a isto se može reći i za Mosesa i Zappacostu. Razlika je što od mladog Danca to očekujemo, dok su ova druga dvojica odlaskom Contea i wing back pozicije najvjerojatnije vječno zakovani za klupu.

I na kraju, ali ovaj put senzacionalno ne i na dnu ocjena, Alvaro Morata! 10. nastup ove sezone, tek druga pozitivna ocjena. Budemo li iskreni, ni ovaj put ju nije zaslužio. Odigrao je očajnu utakmicu, ali je zabio gol, a to je ono što se napadačima najviše gleda. Neka mu ovo probudi samopouzdanje da nastavi zabijati – kaže Sarri. Kažemo i mi svi, ali u to, ruku na srce, baš i ne vjerujemo. A vjerojatno ni Sarri.

 

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka