Newcastle United FC 1-2 Chelsea FC (Ocjene igrača)

Newcastle United FC 1-2 Chelsea FC (Ocjene igrača)
27 kolovoza 14:17 2018

Chelsea je jučer nakon skoro 7 godina skinuo ‘prokletstvo’ St. James’ Parka i napokon upisao pobjedu. Bila je to vrlo dobra partija naših momaka koji su se s totalnim bunkerom Benitezove momčadi nosili upravo onako kako je to Sarri htio od njih – dodavanjima do iznemoglosti, pa dok ne pukne. 81% posjeda krajnji je rezultat tako bizarne utakmice, što je drugi najveći posjed u povijesti Premier lige, samo 2% iza Cityjevog rekorda.

Srećom, puklo je, i to dvaput, taman koliko je i trebalo da se neutralizira gol Newcastle postignut nakon očiglednog prekršaja. Evo i rezultata vašeg ocjenjivanja:

Strijelac (zapravo asistent za autogol) i asistent (ako tako brojimo izboreni jedanaesterac) Marcos Alonso novi je novi igrač utakmice. Do toga je ‘ugusto’ došao ispred sada već standardno izvrsnog Edena Hazarda kojemu je ovo tek prva ocjena ispod 2.0. Naš talisman konvertirao je Alonsov penal i općenito odigrao jako dobru utakmicu.

The best od the rest je Jorginho koji se može pohvaliti da je odigrao više dodavanja nego cijelokupna momčad Newcastlea (158 naspram 131), što je nevjerojatan podvig.

Iza njega, sa ocjenama iznad 1.0 su redom Kante, Rudiger, Kovačić i Azpilicueta. Kante se dvije, a Azpilicueta već tri utakmice za redom vrte oko slične ocjene, dok je Rudiger u prošloj utakmici imao ‘rupu’, a sada se vratio dobroj igri. Kovačić nije blistao kao u svom polusatnom debiju protiv Arsenala, ali je odigrao vrlo dobro te je uz Jorginha ponajviše zaslužan za održavanje rekordno visokog posjeda.

Dobru ocjenu, iako nešto ispod 1.0 dobio je Pedro koji je izgledao vrlo opasno u prvom poluvremenu, ali nije imao sreće da mu lopta uđe u gol. Zamijenjen je Willianom koji se jedini od zamjena izdigao iznad 0.5 čime je i njegov nastup opisan kao dobar.

Ostatak momčadi nije impresionirao. Zamjene Barkley i Giroud nisu imali vremena nametnuti se na terenu pa im se to ne može previše zamjeriti, ali Kepa, Luiz i Morata nemaju izgovor. Prvo dvoje su apsolutno krivi za jedini gol koji smo primili, i to ponajviše Luiz čemu svjedoči negativna ocjena koju Kepa ipak nije dobio. Na samom dnu je Morata koji je opet bio standardno loš, ali ipak ne i najgori – Naime, već tradicionalno mu se daje niža ocjena od zaslužene što je navjerojatnije rezultat nakupljenog navijačkog animoziteta prema njemu…

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka