Najava utakmice (Newcastle): Teško gostovanje s kojeg se inače ne vraćamo sretni

Najava utakmice (Newcastle): Teško gostovanje s kojeg se inače ne vraćamo sretni
26 kolovoza 14:38 2018

St James’ Park već dugo je za nas neosvojiva tvrđava – Chelsea na tom terenu nije slavio skoro sedam godina!

17:00 – SportKlub1

Šest godina i osam mjeseci traje „prokletstvo“ Bluesa na gostovanjima Newcastlea. Zadnju pobjedu upisali smo 3.12.2011., a strijelci su bili Drogba, Kalou i Sturridge. Od tad upisali smo četiri poraza te jedan remi. Svi se sjećamo onog 2-0 poraza kada je Papis Cisse zabio Čechu nevjerojatnu golčinu sezone 2011-12, a čak je i naš veliki Bjelokošćanin ostao bez riječi:

Ovoga puta situacija se čini boljom za Chelsea: Newcastle se muči, a u prošloj utakmici uspjeli su prokockati penal (naš Kenedy), a i zaraditi crveni karton. Imat će razloga dokazivati se, ali to im ne bi trebalo biti dovoljno protiv Chelseaja. Još jedna prednost je to što Kenedy koji im je jedan bitan igrač ne može igrati protiv svog matičnog kluba iz Londona.

Momčad Chelseaja sve je spremnija, Hazard bi trebao započeti utakmicu i odigrati bar sat vremena, a možda i Mateo Kovačić. Tako da ćemo optimistično prognozirati:

Kepa; Azpi – Rudiger – Luiz – Alonso; Jorginho – Kante – Kovačić; Hazard – Morata – Pedro

Fabregas je i dalje ozljeđen (koljeno, ili nešto oko koljena), a ostali svi bi trebali biti spremni.

Nadam se kako će ovoga puta cijela momčad izgledati sigurnije u obrani te da će se Sarrijev obrambeni mehanizam još više ustaliti. Za napad se uz Hazarda, Kovačića i Jorginha ne bojim. Iako nemamo neke rasne strijelce, Morata, Pedro i Alonso bi trebali biti dovoljni, uz Edena Hazarda, naravno.

Uzevši sve u obzir, teško izborena pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka