SLUŽBENO: Sarri i Jorginho napokon potpisali!

SLUŽBENO: Sarri i Jorginho napokon potpisali!
14 srpnja 17:37 2018

I to smo doživjeli – Chelsea je nakon dugo vremena kupio kompletnog veznjaka koji je vrlo dobar s loptom u nogama! Također, ono o čemu se piše već dva mjeseca, njegov trener i suradnik iz Napolija, revolucionar Sarri, dolazi na mjesto trenera.

Jorginho je tako plaćen 57 milijuna funti, u kojih je uključena i kompenzacija za Sarrija, ali Chelseaju je toliko potreban igrač takvog tipa da bi se i 100 milijuna isplatilo.

Radi se dakle o igraču napadačkih karakteristika sličnih Cescu Fabregasu, a osim toga ima i dobrih obrambenih kvaliteta (što ga čini ipak sličnijim Xabiju Alonsu ili Busquetsu) – iako nije brz, može dosta trčati i jako je taktički zreo te zna kako uzeti loptu suparniku. Najjači je kada vješto uzme loptu suparniku, a zatim laserski preciznom loptom pronalazi suigrače time pokrenuvši opasnu (polu)kontru.

26 mu je godina, rodom je iz Brazila, ali igra za Talijansku reprezentaciju. Nosit će broj 5 na leđima.

O Sarriju se puno pisalo – trener je to koji voli imat loptu, čiji igrači znaju držati posjed, razvijati timski rad, puno se dodavati i odigravati predivne akcije. Također, kao i sve moderne momčadi, voli kad njegova momčad radi visoki pressing.

Kako bilo, očekuje nas uzbudljivo razdoblje. Ostaje za vidjeti tko će se od naših igrača uspješno prilagoditi takvom režimu, a tko će ostati kratak te koje još igrače će Chelsa dovesti.

Jedno je sigurno – Eden Hazard nije mogao poželjeti boljeg trenera i suigrača od ove dvojice za profil kvaliteta koje posjeduje. Ako je stvarno mislio čekati i vidjeti kako će ići pojačanja u redovima Chelseaja, dobio je jasan odgovor, odgovor koji bi ga barem za sad trebao zadovoljiti.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka