Povijesna odluka – hoće li se Uprava konačno uozbiljiti?

Povijesna odluka – hoće li se Uprava konačno uozbiljiti?
02 lipnja 00:59 2018

U redu, vrijeme je da se to kaže – upravo, bilo bi dosta!

Iako nema službene potvrde o pokušaju dovođenja Sarrija, i vrapcima na grani je jasno – Chelsea želi dovesti Talijana na svoju klupu, a Contea drži na platnoj listi sve dok i službeno ne osigura potpis. Contea koji je u svoje prve dvije sezone, uz sve svoje propuste, osvojio ligu i kup sa momčadi prošaranom hrpom prosječnih igrača, Chelsea FC drži u neizvjesnosti bez puno poštovanja.

Nadalje, je li ovo vrijeme za gubljenje energije i vremena na pronalazak novog trenera, kada nam je ekipa u rasulu? Hazard i Courtois još nisu potpisali ugovore, potonji kako se čini i neće, a iako je vremena matematički još dosta, znamo da to Chelseaju nikad nije dovoljno, posebno jer nam dolazi Svjetsko prvenstvo. Također, znamo čemu to vodi – kaljavoj predsezoni i početku sezone iz pakla.

„Zašto na Bentley stavljati novi sloj zlatne boje, kada gubite cijeli motor?“ rekao je Zinedine Zidane kada je Real prodavao Makelelea, a kupovao Beckhama. Zašto dovoditi novog trenera, kada je i naš trenutni trener jedan od sedam najboljih na svijetu, a samim time sve probleme u našoj momčadi staviti na odgodu i pod tepih? Ili se uprava pravi kako im mišljenje trenera pri odabiru igrača sada nešto puno znači pa čekaju na njegov dolazak?

Pokušaj dovođenja Sarrija može se i opravdat ako se izvede brzo (za što je već kasno), ali čak je i tada upitno. Naime, Sarrija brojni mediji optužuju da u prošlosti nije dobro kontrolirao svoje ispade u kontekstu homofobije. Bilo to nekome bitno ili ne, znamo kako su mediji reagirali na ispad nebitnog Kenedyja s Brazilcem – za ovo bi razapeli čovjeka.

Spominje se i neki Blanc, ako sve sa Sarrijem propadne. Blanc umjesto Contea? Treba li komentirati?

Što se tiče naših igrača… Willian i Hazard možda i žele igrati u ekipi koja je više napadačka. No, dovedite Hazardu Jorginha i neće se imat razloga bunit. Dovedite mu neke poštene suigrače i prestanite defanzivne postave svaljivat na Contea, kao da ste mu dali Isca i Kovačića, a on na teren poslao Bakayoka i Drinkwatera. I sam Eden je javno rekao kako želi igrati s vrhunskim igračima, time implicitno naglasivši da mu oni trenutni i nisu baš nešto. Jedino što sam ikad čuo da je zamjerio Conteu je igranje lažne devetke. Bi li Hazard igrao devetku da smo imali pravog napadača u formi? Naravno da ne.

Upravo, vrijeme ističe.

PS – ako još jednom čujem rečenicu ‘Marina je na godišnjem’ dolazim na Bridge sa bombom.

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka