Najava utakmice: Chelsea FC – Liverpool FC

Najava utakmice: Chelsea FC – Liverpool FC
05 svibnja 15:20 2018

Pobjeda protiv Swanseaja dala nam je nadu da još postoji nekakva šansa za Ligu prvaka, Liverpool dolazi na Stamford Bridge nakon teške utakmice protiv Rome u Ligi prvaka i pobjeda bi nas dovela na jednak broj bodova.

17:30 – SportKlub 1

Da je netko prije pola godine samo pomislio da Chelsea neće biti u top 4 na kraju ove sezone, svi bi mu rekli da je lud. Izgleda da takav netko ipak nije toliko lud jer Chelsea sada ima samo jednu infinitezimalno malu šansu za plasman u Ligu prvaka.

Da bi se takav ishod ostvario, mora biti ispunjeno nekoliko vrlo malo vjerojatnih uvjeta:

  • Chelsea mora pobijediti sve 3 utakmice (Liverpool, Huddersfield, Newcastle) — ostvarivo, ali ništa sigurno s obzirom na ovosezonsku formu momčadi
  • Liverpool ne smije pobijediti nijednu utakmicu, a osim protiv nas igraju još samo protiv Brightona — uz puno sreće ostvarivo
  • ILI Tottenham može iz 3 2 preostale utakmice (WBA, Newcastle, Leicester) dobiti maksimalno 3 bodavrlo teško ostvarivo lako moguće jer su Spursi izgubili od WBA

Liverpool je u srijedu navečer bio na gostovanju kod Rome, igrači su vrlo vjerojatno umorni i tu možemo tražiti svoju šansu za pobjedu sutra, ali i ako pobijedimo, ovisimo o njihovoj utakmici protiv Brightona koji je u prošlom kolu osigurao ostanak u Premier ligi i nemaju se za što više boriti. Ipak, nadamo se da će se malo potruditi za naše dobro.

Alonso je odradio kaznu i možemo ga očekivati od prve minute, sve ostalo je nepromijenjeno. Jedina nepoznanica je napadač, Olivier Giroud je u zadnje vrijeme dokazao koliko je vrijedan igrač i trebao bi započeti, ali možda Conte opet odluči koristiti 2 napadača.

Svejedno koju opciju talijanski stručnjak odabere, jedino bitno je pobjeda. Bilo što drugo i naše ionako male šanse za Ligu prvaka će nestati.

COYB!

 

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Šimun Mihanović

Rođen Ljeta Gospodnjeg 1994. u Malom Mistu velikih talenata, široj javnosti poznatom kao Splitu gradu. Čistokrvni Poljičanin, iz loze Mihanovića, zvanih 'Knezovi'. (Na jedvite jade) završio Tehničku školu u Splitu, smjer Mehatronika. Trenutno student elektrotehnike na FESB-u, gdje uživa zvjezdani status. Otac mu je donio Drogbin dres iz Obale Bjelokosti (2005. godine), a on ga je, razočaran žarkim bojama istoga, obojao u plavo. Tako je počela njegova ljubavna priča s Chelseajem... U slobodno vrijeme igra CS:GO, WoT i Star Citizen, slaže makete, gleda (loše) filmove i čita knjige.

Vidi Više Članaka