Mount: “Spreman sam za drugi dio”

Mount: “Spreman sam za drugi dio”
26 siječnja 18:07 2018

Mason Mount pruža impresivne nastupe u dresu Vitessea, a ovo mu je tek prva sezona u seniorskom nogometu. Veznjaku nije stran pobjednički mentalitet; od malih nogu je član Chelseaja, gdje je u starijim juniorima osvojio brojne trofeje. Igrač U-19 europskog prvenstva sad radi na sebi u Nizozemskoj.

Zadnja utakmica je bila gostovanje u Rotterdamu kod Sparte, a Mount je zabio jedini gol utakmicu. Našao se i s ljudima iz Chelseaja, kojima je dao intervju gdje je govorio o…

…odličnom startu ove godine

“Odlično smo započeli nakon zimske pauze. Sparta ima novog trenera i znali smo da se svi igrači u momčadi žele dokazati. Bilo je zanimljivo prvo poluvrijeme, imali su dosta prilika.”

…svom pogotku

“Sama akcija je počela s desnog krila, bilo je puno slobodnog prostora. Jedan od stopera je krenuo pratiti napadača i ja sam imao više slobode. Utrčao sam u prostor i sjetio se treninga. Utakmica je završila odlično i na individualnoj razini i na momčadskoj.”

…razlogu odličnog omjera minuta po golu

“Kod većine golova sam uvijek bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Gdje god sam igrao, oko sebe sam imao talentirane igrače koji znaju kada treba dodati. U šest startova sam skupio četiri gola, što je odlično. No, smatram da mogu još bolje te ću na tome raditi do kraja sezone.”

…igranju u početnoj postavi nakon prvog djela sezone gdje nije bilo puno nastupa

“Znao sam da će na početku biti teško. U klub sam stigao kasnije zbog europskog prvenstva. Morao sam brzo zadiviti trenera jer nisam imao tu priliku tijekom predsezone. Na treningu imam priliku pokazati što znam, uvijek želim trening odraditi vrhunski. Puno mi je pomoglo vrijeme na terenu, gdje sam pokazao da mogu i zabiti gol.”

…europskom prvenstvu

“Bilo je to ljeto koje ću pamtiti dugo, dugo vremena. Osvojiti veći turnir u dresu Engleske je san koji mi se napokon ostvario, a samo osvajanje natjecanja je odlično za svakog igrača. Timski duh je bio nevjerojatan, on nas je vodio cijelo vrijeme. Igrali smo dobro, bilo je par teških utakmica, ali to je za očekivati na ovakvom prvenstvu.”

“U finalu smo igrali protiv Portugala i znali smo da imamo dovoljno vještine i snage da i njih porazimo. Biti proglašen igračem prvenstva nisam očekivao, ali to je ogromno postignuće u mojoj karijeri. Sve u svemu, bilo je to uspješno prvenstvo za moju momčad i mene., kao i što je bio slučaj kod ostalih juniora Engleske.”

…uspoređivanju Vitessea i Chelseaja

“Igranje za Chelsea U-23 momčad nije ni približno bilo fizički teško kao sada. Ovdje su protivnički braniči stariji i jači igrači, da ne govorim iskusniji. To je prvo što sam morao adaptirati. O samom stilu igranja nema previše razlika, puno se pažnje u obje zemlje daje tehničkom aspektu.”

…igraju na “osmici” i “desetki”

“Ili igram kao srednji vezni s ulogom obrane linije, ili kao “desetka” ispred dva veznjaka. U obje uloge sam se snašao jer sam želio to igrati. Imam puno loptu u nogama i vodim kontrolu igre. Najvažnije je biti brži od protivničke obrane.”

…igranju u Europa ligi

“Bilo koje europsko klupsko natjecanje je ogromno za mlade igrače poput mene. Igrao sam u svih šest utakmica koje je Vitesse imao. Istaknuo bi gostovanje kod Lazija kao najvažnije iskustvo iz grupne faze. U Europa ligi igrate protiv momčadi koje igraju igrom na koju niste navikli, i tu je dodatni izazov. Možda smo na kraju mogli biti bolji, ali ovo je prva klupska sezona u ovom natjecanju i ne sumnjam kako će stečeno znanje pomoći sljedeći put.”

…životu van terena u Nizozemskoj

“Nema previše razlika. Najviše vremena mi je trebalo da se naviknem voziti po desnoj strani. Prošle sezone, dok sam još bio u Chelseaju, živio sam s još jednim igračem da se naviknem na samostalniji život jer sam znao kako će mi to pomoći za ovu sezonu. Naučio sam kuhati i paziti na sebe samostalno. Prije nego što se Charlie Colkett ozlijedio, živjeli smo zajedno ovdje i imali smo dogovor da svako kuha jednu večer. Fankaty Dabo je već bio ovdje neko vrijeme kada sam ja stigao i on nam je puno pomogao da se naviknemo novom načinu života.”

…zimskoj pauzi provedenoj u Španjolskoj

“Dugo sam čekao malo odmora i da se na miru spremim za drugi dio sezone. Bilo smo u trening kampu u Španjolskoj u vrijeme Božića, pa je to bilo potpuno drukčije iskustvo. Na kraju pauze smo se svi osjećali odlično i bili smo spremni za drugi dio sezone.”

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Mladen Flego

Rođen 1991. u Rijeci, nekom slučajnošću istog dana kada je Udruženje navijača Chelsea Hrvatska upisano u registar udruga Hrvatske 22 godine kasnije. Trenutno student elektrotehnike na Tehničkom fakultetu u Rijeci, svoju avanturu s Chelseajem je započeo "davne" 2001. Početna simpatija koja je prerasla u veliku ljubav kako su godine prolazile, a iz dana u dan nastavlja s rastom. Igrom sudbine, Flego postaje urednik na ovom portalu, nastavljajući sad malo bolju pisačku karijeru koju su dosad bilježile dvije započete, ali nikad dovršene knjige te tri bloga/foruma ugašena zbog autorove sve više prisutne lijenosti.

Vidi Više Članaka