Shearer: “Danas smo vidjeli neuspješno korištenje VARa”

Shearer: “Danas smo vidjeli neuspješno korištenje VARa”
18 siječnja 00:45 2018

Alan Shearer osuđuje nesposobnost da se dosudi jedanaesterac na Willianu unatoč korištenju nove tehnologije pomoćnog video suca (VAR).

Williana je po nozi zahvatio Timm Klose u prvom poluvremenu produžetaka, ali Brazilac je kažnjen žutim kartonom za simuliranje čak i nakon što je provjera snimke pokazala da je bilo kontakta.

Činjenica da VAR nije poništio prvotnu odluku suca – može se koristiti kada se dogodi čista i očita pogreška – naljutila je Shearera, koji tvrdi da je ova situacija potvrdila sve njegove sumnje o novoj tehnologiji.

Govoreći kao nogometni stručnjak za BBC, Shearer je rekao: “Vidjeli ste da VAR radi savršeno sinoć, ali sada vidite zašto ja toliko sumnjam u to sada.”

“To je šokantno, jer imate jednog, dva, tri, četiri bivša nogometaša ovdje, Jermaine Jenas je peti, i svi mi smatramo da je to čist i očit jedanaesterac. A sudac mu čak daje žuti za simuliranje.”

“Tko normalan može pogledati zaslon u Stockley Parku i zaključiti da to nije jedanaesterac? Zato je to sve pogrešno, zato što je to mišljenje nekoga drugog i zato je to u raspadu.”

Shearerovi kolege, Dion Dublin i Gianfranco Zola, slažu se s njim da je trebao biti jedanaesterac i osuđuju činjenicu da više sudaca nije bilo u stanju pravilno procijeniti situaciju.

“To je šokantna odluka, iskreno, ne znam kako su uspjeli tako pogriješiti. Gledaju iste snimke kao mi i jasno je da je to jedanaesterac,” rekao je Dublin.

“Nije imao razlog za pasti tamo. Mogao je pucati i vjerojatno zabiti,” dodao je Zola.

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Šimun Mihanović

Rođen Ljeta Gospodnjeg 1994. u Malom Mistu velikih talenata, široj javnosti poznatom kao Splitu gradu. Čistokrvni Poljičanin, iz loze Mihanovića, zvanih 'Knezovi'. (Na jedvite jade) završio Tehničku školu u Splitu, smjer Mehatronika. Trenutno student elektrotehnike na FESB-u, gdje uživa zvjezdani status. Otac mu je donio Drogbin dres iz Obale Bjelokosti (2005. godine), a on ga je, razočaran žarkim bojama istoga, obojao u plavo. Tako je počela njegova ljubavna priča s Chelseajem... U slobodno vrijeme igra CS:GO, WoT i Star Citizen, slaže makete, gleda (loše) filmove i čita knjige.

Vidi Više Članaka