Blackman: “Možemo imati povijesnu sezonu”

Blackman: “Možemo imati povijesnu sezonu”
10 prosinca 15:44 2017

Na život u Sheffield Unitedu se brzo navikao Jamal Blackman. Golman Chelseaja je prvi izbor između vratnica najstarijeg kluba na svijetu koji ima impresivnu sezonu pri vrhu Championshipa.

Prošle sezone su stigli iz League One, a otada se njihov rast nastavlja. Blackman je prošle sezone bio na posudbi u Wycombe Wanderersima, a nedavno je dao intervju za službenu stranicu Chelseaja, gdje je govorio o…

…tajni uspjeha Sheffield Uniteda

“Timski rad je odličan ovdje, svi su spremni preuzeti posao svojih suigrača. Vjerujemo da možemo nešto postići i ove sezone i to nas vodi. Ne mogu reći da me iznenađuje kako nam ide, ali budući da sam jedan od mlađih igrača nikad niste sigurni što će se dogoditi.”

…treneru Chrisu Wilderu

“On je odličan trener. Voli klub, voli nogomet i to se vidi. Živi za svoj posao. Puno mi je pomogao, uvijek se trudi pričati sa svima.”

“Odlično je kad trener ima takve vještine. Od njegovih savjeta znate što trebate napraviti da budete bolji. Puno mi je pomogao i trener vratara Darren Ward.”

…najvećoj razlici između Championshipa i League Two

“Na osobnoj razini se ponosim što sam pokazao dobre igre ‘prošle sezone da su mi dali osjetno veći izazov. Najveća razlika je fizička snaga. Iako su obje lige prilično jake u tom djelu igre, Championship ima velik utjecaj taktičkih strategija.”

…velikim utakmicama

“Ovdje je veliki pritisak od strane navijača kad su velike utakmice, a njih ima puno. Veliki derbiji, lokalni derbiji, okršaji s vrha tablice; sve su to važne utakmice navijačima. Igrao sam u već par takvih utakmica i smatram da sam imao dobre nastupe. Na gostovanju kod Sheffield Wednesdaya te Derbyja sam pomogao ostvariti pobjede.”

…odnosu s obranom

“Svi znamo koji nam je zadatak i to postižemo zajedno. Ako obrana zadrži mrežu netaknutom u rukama imamo pola pobjede. Imamo dobar broj utakmica gdje nismo primili gol, a to nam je jedna od važnijih stvari ove sezone.”

…životu pored farme

“Da, živim blizu farme, ali to mi se sviđa. Ovdje je mirno, i opuštenije nego u gužvama južnog Londona. Volim imati svoj prostor, a toga ovdje ima dovoljno.”

…ciljevima do kraja sezone

“Želim nastaviti igrati koliko i sada, a s ostatkom momčadi želim ići čim dalje. Imamo momentum i dobru formu, želimo da se tako nastavi do kraja sezone. Igramo u dva natjecanja, možemo ostvariti promociju drugu sezonu za redom. To bi bila povijesna priča, a ja želim biti dio nje.”

“S ovakvom momčadi imamo dobre šanse, dobro igramo zajedno i znamo da će to biti potrebno ako želimo postići uspjeh. Uvijek je dobro kada se možete osloniti na nekog drugog.”

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Mladen Flego

Rođen 1991. u Rijeci, nekom slučajnošću istog dana kada je Udruženje navijača Chelsea Hrvatska upisano u registar udruga Hrvatske 22 godine kasnije. Trenutno student elektrotehnike na Tehničkom fakultetu u Rijeci, svoju avanturu s Chelseajem je započeo "davne" 2001. Početna simpatija koja je prerasla u veliku ljubav kako su godine prolazile, a iz dana u dan nastavlja s rastom. Igrom sudbine, Flego postaje urednik na ovom portalu, nastavljajući sad malo bolju pisačku karijeru koju su dosad bilježile dvije započete, ali nikad dovršene knjige te tri bloga/foruma ugašena zbog autorove sve više prisutne lijenosti.

Vidi Više Članaka