Lukaku blizu Uniteda, gdje to ostavlja Chelsea?

Lukaku blizu Uniteda, gdje to ostavlja Chelsea?
07 srpnja 14:22 2017

Manchester United je na dobrom putu da Chelseaju “preotme” Romelua Lukakua, koji je Plavcima bio prvi izbor za zamjenu Costi koji je već praktički na izlaznim vratima.

Bilo da je Lukaku, Emenalov ili Conteov ili bilo čiji drugi izbor, to sada više ne znači puno s obzirom da je vrlo izgledno da će 24-godišnjak karijeru nastaviti u Manchester Unitedu.

United je spreman platiti gotovo 85 milijuna eura (plus bonusi) za belgijskog napadača koji navodno već obavlja sve potrebne liječničke preglede. Dok s druge strane, Chelsea još uvijek ima priliku “oteti oteto” ponudom u zadnji tren, ali bilo bi razborito potražiti druga rješenja.

Kad smo kod drugih opcija, moramo spomenuti Alvara Moratu (navodno jedna od Conteovih želja), iako u zadnje vrijeme ne možemo biti sigurni jer se također spominje i Andrea Belotti i kao potencijalno rješenje.

Problem je u tome što nijedan od dvojice ne bi bio puno jeftiniji od Lukakua, a ako bi ostali samo na Belottiju ili Morati, moramo biti spremni platiti visoku cijenu.

Prema zadnjim novostima, Real Madrid cijeni Moratu na gotovo 90 milijuna eura, a Belottijeva otkupna klauzula još uvijek stoji na 100 milijuna eura, a Torino ga sigurno neće pustiti ni zašto manje.

Čak i da ne razmišljamo o ovim prevelikim iznosima, Chelsea je suočen s još nekoliko prepreka.

Što se tiče Morate, nakon što ga je United “ostavio u limbu”, navodno je više nego spreman boriti se za mjesto u Real Madridu. Nekoliko izvora tvrdi da ga je Real spreman pustiti samo ako osiguraju Mbappéov potpis ovog ljeta, iako prema nekim drugim izvorima, Gareth Bale bi mogao biti taj koji napušta Santiago Bernabéu.

Ono što donekle ulijeva nadu je Moratina izjava, prema kojoj se navodno raduje suradnji s Conteom.

S druge strane, bez obzira na visoku cijenu, u Torinu pokušavaju zadržati Belottija nudeći mu i kapetansku traku. Poznato je da je Conte obožavatelj talijanskog napadača, ali ovakva uloga u klubu bi mogla nadmašiti bilo kakav interes drugih klubova.

Ono što je sigurno, napetoj situaciji u Chelseaju nema kraja, a činjenica da je potrebna zamjena za Diega Costu samo je povećava.

Ako uzmemo da nam ostaje samo Michy Batshuayi, ne možemo više odugovlačiti s Lukakuom. Moramo pronaći rješenje koje će nadoknaditi Costin odlazak. Što duže budemo čekali, cijene će biti sve veće i veće, a transferi će se puno teže realizirati.

Koji napadač je vaša želja?

Romelu Lukaku
Alvaro Morata
Andrea Belotti
Netko drugi…

Poll Maker

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka