Pochettino: “Moramo biti dovoljno hrabri i napasti ih”

Pochettino: “Moramo biti dovoljno hrabri i napasti ih”
16 veljače 20:39 2024

Mauricio Pochettino odradio je konferenciju za novinare uoči subotnjeg gostovanja na Etihadu kod Manchester Cityja.

Ekipa koju vodi Pep Guardiola ima niz od 11 pobjeda zaredom u svim natjecanjima, dok je Chelsea pobijedio zadnje dvije utakmice, protiv Aston Ville u FA kupu i Crystal Palacea u Premier ligi.

Upitan ima li vijesti o ozljedama i kako je Thiago Silva, Pochettino je rekao: “Ima lakšu ozljedu, ali neće ga biti sutra. Nije dostupan, neće nastupiti. Nakon toga ćemo procjenjivati njegovo stanje prije svake utakmice.”

Upitan za Gusta i Cowilla, rekao je: “Dobro su. Oporavili su se i bit će dostupni sutra.”

Robert Sanchez je dostupan. To jedobra vijest. Carney Chukwuemeka je uganuo zglob prije dva dana i neće ga biti.”

Upitan hoće li se Sanchez odmah vratiti među stative, rekao je: “Vidjet ćete.”

Upitan ima li Cole Palmer nešto za dokazati u svom povratku na Etihad, rekao je: “Ne, on nije tip igrača koji išta mora dokazivati. Jako je zahvalan zbog vremena provedenog u Manchester Cityju. Napustio je klub jer je želio novi izazov i mogućnost da više igra.”

Jako je sretan jer ovdje puno igra. Bit će ovdje, pokušat će dobro odigrati za sebe i svoju ekipu.”

Upitan misli li da Guardiola žali što ga je pustio, rekao je: “To je pitanje za njega. Gledajte, Manchester City ima sjajnu ekipu, sjajne igrače, a to nije odluka zbog koje treba žaliti ili ne žaliti. Ponekad donesemo neke odluke jer želimo najbolje za ekipu.”

“To ne znači da je neki igrač dobar ili da nije dobar. Ponekad se okolnosti ne poklope i može se dogoditi takva situacija: da igrač želi otići i ti mu ne možeš dati priliku da igra. Nije pošteno reći da žale zbog toga. Manchester Cityju ide jako dobro, jedna u od najboljih ekipa na svijetu i za mladog igrača nije lagano naći prostor za igru.”

Pochettino i Guardiola nisu si pružili ruke u studenom, a upitan o toj situaciji, Pochettino je rekao: “Zato što sam bio ljut na suca, sjećate se? Zato je bilo tako. Onda sam se nakon utakmice ispričao na konferenciji za novinare. Naravno da se to neće ponovno dogoditi. Bio sam jako uzrujan zbog suca i ljutito sam napustio teren. Velika pogreška i ponovno se ispričavam.”

Moram biti mirniji i opušteniji te pokazati poštovanje prema protivniku. Osjećam se stvarno loše, a ponovno se ispričavam.”

Ukoliko uspijemo pobijediti sutra, Pochettino će postati tek drugi trener (prvi je Mourinho) koji je pobijedio Guardiolu sa četiri različite ekipe.

To mi nije važno. Naravno, Pep je nevjerojatan trener, jedan od najboljih trenera ikad. Naravno, bio je u klubovima koji imaju mogućnost osvajanja trofeja kao što su Barcelona, Bayern Munchen i Manchester City, a naravno da nemam dobar učinak protiv njega, mnogi treneri se muče protiv njega i njegovih ekipa.”

“Najvažnija stvar je biti uključen u takve utakmice s mogućnošću da igraš protiv ekipe poput Manchester Cityja i mogućnošću da igraš protiv njega, to je uvijek izazovno. To je uvijek dobra prilika za učenje od najboljih.”

Upitan kako će nastaviti raditi na Mudrikovom razvoju kad prolazi kroz period gdje manje igra, rekao je: “Tako je jer je to dio evolucije, dio razvoja. Mislim da nekad morate osjetiti bol kad ne igrate, mladi igrači također, zato jer je teško rasti ako je uvijek lagano, trebaš biti zreo i pronaći način kako se popraviti.”

“Mislim da je najvažnija stvar to kako ćeš se nositi s tom situacijom i onda je na njemu da pomiče granice ili da dođe do granice ako mislimo da je došao do nje. Za trenersko osoblje je to uvijek veliki izazov.”

Upitan je li Enzo Fernandez najbolji kad igra povučenije i bliže Caicedu, rekao je: “Ponekad drukčije vidimo stvari. Ne mislim da on sada igra povučenije. Uvijek smo mislili da je igrač koji ima sposobnost graditi našu igru, da ga trebamo koristiti za to. A da onda dolazi u protivnički kazneni prostor uz mogućnost da zabija.”

A mislim da se sada puno popravio u tome koliko se kreće i koliko trči. Zato sada možemo vidjeti da gradi igru iz veznog reda, ali i zabija golove kao što je bio slučaj protiv Palacea u zadnjoj minuti. Mogli ste vidjeti da je nakon 90 minuta pretrčao 60 ili 70 metara. Jako je popravio svoje kretanje na terenu.”

“To je pitanje vremena. Kad je tek došao, bio je više statičan i više je igrao na jednom mjestu, nije pokrivao toliko prostora. On je igrač koji ima sposobnost pokrivati prostor između dva kaznena prostora, ima sposobnost zabijanja golova zbog tehnike koju posjeduje. Naravno da će graditi igru iz obrane i pomagati ekipi očistiti loptu kad protivnik radi pritisak.”

Upitan o ulozi Cesarea Casadeija, rekao je: “Mislim da je to bila teška odluka jer je igrao u Leicesteru i nismo željeli prekidati njegov napredak, ali uz ozljede Lavije i Lesleyja Ugochukwua, mislim da je to bilo potrebno. Trebali smo još jednog veznjaka.”

“Ako pogledate našu ekipu, imamo samo Enza, Moisesa i Conora, nijednog drugog pravog veznjaka, zar ne? Porazgovarali smo s njim, objasnili mu situaciju, objasnili smo mu ćemo ga nekad koristiti, a nekad ne, a i njegova odluka je bila da se vrati. Želio se vratiti, to nije bila samo naša odluka.”

“Da smo osjetili da dvoji o povratku, pronašli bi neko drugo rješenje. Želio se vratiti i pomoći Chelseaju na bilo koji mogući način. I zato smo zajedno odlučili da ponovno bude dio ekipe. Igrali smo nekoliko utakmica u FA kupu i Carabao kupu u tom periodu, ali on nije mogao igrati jer je već igrao za Leicester. Naravno da će igrati u ligaškim utakmicama.”

Upitan što je naučio iz 4-4 remija protiv Manchester Cityja, rekao je: “Mislim da je lekcija to da ćemo igrati protiv jako dobre ekipe, jedne od najboljih na svijetu, ali u isto vrijeme moramo biti dovoljno hrabri i prisiliti ih da se brane.”

“Ako dođeš tamo i čekaš što će se dogoditi, mislim da će to biti ekipa koja će dominirati i koja će te natjerati da patiš. Moramo napasti i moramo moći trčati, zajedno se potruditi, a nakon nekih taktičkih pitanja moramo biti svjesni, ali najvažnija stvar je da moramo biti hrabri.”

Upitan je i iznenađen što se Cole Palmer tako dobro uklopio u Chelseaju, rekao je: “On je igrač kakav je, ne želim biti u krivu, ali danas su članovi mog trenerskog osoblja došli i rekli mi da je iz Manchestera, ali da izgleda kao da je iz Brazila ili Argentine, da ima sposobnost brze prilagodne. Jedna od naših snaga, Argentinaca i Brazilaca, je da dođemo u Europu i jako brzo se prilagodimo.”

“Neki ljudi misle da je došao na jug iz Machester i da je teško prilagoditi se zbog vremena, jezika, a oni su se mučili. Ali on je došao u klub i jako brzo se prilagodio na život ovdje u Cobhamu. Zbog toga može pokazati svoj talent.”

Upitan je li ova utakmica važnija zbog finala kupa poslije nje, rekao je: “Pogledajte, u normalnoj ekipi bi bilo tako. Ali mi smo ekipa koja ima uspone i padove i tek moramo pronaći svoju zrelost i konstantnost. Mislim da sutra moramo pokušati pobijediti, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi u sljedećoj utakmici.”

“Mislim da neće biti posljedica u slučaju da pobijedimo ili ne pobijedimo, da neće utjecati na utakmicu protiv Liverpoola. Nakon Wolverhamptona smo odigrali jednu od najboljih utakmice sezone protiv Aston Ville. Ekipa je sjajno odigrala i zato je teško predvidjeti što će se dogoditi.”

Nicolas Jackson ponovno je dobio žuti karton.

“Mislim da je to loše, ali i dobro. Pokazao je da mu je stalo do ekipe, kluba, suigrača. A iskazao je svoju sreću i nije mislio da će dobiti žuti karton. Sada je samo jedan karton do dvije utakmice suspenzije. To je sve dio ove sjajne i uzbudljive povijesti koju živmo.”

Upitan znači li to da nije ljut na njega, rekao je: “Nisam, ne previše. Da je iskusan igrač, možda bih bio. Da je 30-godišnji igrač s velikim iskustvom, onda da, ali on je mlad. Želio je to podijeliti s navijačima. Najvažnija stvar je da mi je draže to nego da je tužan zato što nije zabio. Želio je to podijeliti s navijačima i suigračima, tu svoju sreću, a počeo se povezivati s navijačima i igračima što nas čini jako, jako sretnima.”

To je upravo ono to trebamo. Mislim da smo nakon Wolverhamptona pričali o tome da nam je potrebna pomoć i mislim da je to bila sjajna pomoć. Pobijedili smo, a to je bilo zbog pomoći navijača. Bili su sjajni prema nama, slali su nam energiju i zato je želio otići do njih i reći da je i on dio grupe. Patit ćemo kad dobije sljedeći žuti karton koji će značiti dvije utakmice suspenzije.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka