Pochettino o potencijalnim transferima: “Nismo razgovarali o imenima ili pozicijama”

Pochettino o potencijalnim transferima: “Nismo razgovarali o imenima ili pozicijama”
07 siječnja 10:58 2024


Mauricio Pochettino obratio se novinarima nakon Chelseajeve uvjerljive 4-0 pobjede nad Preston North Endom, a dotaknuo se transfera, ozljeda, Armanda Broje, Colea Palmera…

Cole Palmer je upisao asistenciju, što znači da je direktno uključen u 15 golova u 20 nastupa ove sezone, a upitan koliko je impresioniran njegovom prilagodbom Pochettino je rekao: “Jako sam impresioniran. Mislim da je došao zadnji dan prijelaznog roka, a njegove izvedbe nakon šest mjeseci su sjajne. Jako smo zadovoljni. Danas smo malo razočarani njim jer nije zabio gol iz velike prilike u kojoj je bio. Još uvijek je mlad i mora se popraviti u različitim područjima, ne samo u kaznenom prostoru nego i izvan njega. Mora razumjeti puno toga, ali mislim da se jako popravlja, on je jako dobar igrač i ide mu sjajno, tako da sam zadovoljan.”

Upitan koliko je za Armanda Broju bilo važno zabiti gol u odsustvu Nicolasa Jacksona, Pochettino je rekao: “Za njega je to bilo jako važno, ali moram biti iskren, mislim da mora koristiti ovakve utakmice da da se popravi. Ne samo svoju fizičku spremu ili radnu etiku, mora se više smijati i biti pozitivniji što mu je potrebno da popravi svoju igru. Ima sjajan potencijal, pričamo o mladom napadaču koji u Engleskoj ili Europi ima jedan od najvećih potencijala. Mora se gurati naprijed, a mi ćemo mu pokušati pomoći da shvati da nikad nije dovoljno i da radi jako naporno.”

“Inače, u prošlosti je imao veliku ozljedu, bio je skoro godinu dana van terena i sada mu je potrebno vrijeme. Za njega nije lagano biti na nivou koji očekujemo. Naša očekivanja su velika, a stvarno nam je jako potreban i gurat ćemo ga naprijed.”

Upitan koliko je teško uvesti u formu Broju, Nkunkua i Laviju kad su prvu polovicu sezone bili van terena zbog ozljeda, Pochettino je rekao: “Danas mi se sviđaju vaša pitanja. Mislim da suosjećate s nama. Okolnosti su stvarno teške od početka sezone. Tako je sa Brojom, Nkunkuom, Lavijom. Ponekad vam je teško objasniti i da onda vi to prevedete našim navijačima. Kada govorimo o Nkunkuu, ne želimo raditi pritisak na njega. Znamo da je teško nakon duge ozljede. Biti šest mjeseci van terena je uvijek teško. Sada nije uključen jer je na jučerašnjem treningu imao problem s kukom, a moramo vidjeti hoće li biti spreman za sljedećih nekoliko utakmica. To je problem.”

“Potrebno im je vrijeme, ali trebaju i igrati kako bi iz njih izvukli ono najbolje, ali ne možemo pružiti igranje onima koji trebaju osjetiti natjecanje jer trebamo pobijediti. Mi smo Chelsea i trebamo pobjede. Ponekad je teško objasniti to igračima koji osjećaju pritisak da pruže dobre izvedbe. Žele pomoći ekipi. Ponekad je to teško objasniti, ali ako se razumijete u nogomet shvaćate koliko je teško.”

Raheem Sterling ponovno je zabio iz slobodnjaka, a Pochettino je o tome rekao: “Nakon utakmice sam mu rekao da se David Beckham trese jer će on srušiti njegov record. To je kvaliteta, možeš to vježbati cijeli dan, svaki dan, ali nakon toga moraš izvesti slobodnjak i zabiti. Da budem iskren, vježbamo to, ali nije to posebna vježba za njaga. To je njegova kvaliteta. Zabio je danas i protiv Newcastlea. Važno je vjerovati.”

U medijima se puno spominje o mogućem povratku Jordana Hendersona u Premier ligu, a upitan bi li bio zainteresiran dovesti ga, Pochettino je rekao: “Da budem iskren, nismo razgovarali o imenima. U ovom trenutku ne pričamo o dovođenju igrača. Vidio sam Behdada u uredu sa Paulom i Laurenceom. Mislim da ćemo sutra porazgovarati jer ćemo svi biti na igralištu za trening. Nismo razgovarali o imenima ili pozicijama, nismo razgovarali o dovođenju igrača. Zasad smo fokusirani na igrače poput Andreyja Santosa, da vidimo što ćemo s njima.”

Upitan kakva je situacija s ozljedama uoči Middlesbrougha, Pochettino je rekao: “Chilwell, Badiashile i Chukwuemeka su jako blizu povratka, ali moramo svakodnevno pratiti njihov napredak. Onda moramo vidjeti možemo li se popraviti, ali oni su blizu povratka. Uvijek postoji rizik i treba vidjeti kako igrači rade na treningu. Kad trening krene svi igrači misle da su spremni. Ako ih pitate reći će da poznaju sami sebe, ali mogu pogriješiti. Ne poznaju se. Dobro je da vidimo jesu li spremni ili nisu.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka