Pochettino: “Ovo će biti dobro iskustvo za našu mladu ekipu”

Pochettino: “Ovo će biti dobro iskustvo za našu mladu ekipu”
29 prosinca 18:11 2023


Mauricio Pochettino tvrdi kako će Chelseajevi igrači morati biti spremni za borbu protiv Luton Towna kako bi došli do pobjede na Kenilworth Roadu.

Luton Town je prošle sezone po prvi put izborio promociju u Premier ligu, pobijedio je prethodne dvije utakmice, a posebno čvrstom ekipom pokazali su se na domaćem terenu.

Ekipa Roba Edwardsa poražena je od Manchester Cityja I Arsenala nakon što su vodili u obje utakmice, a Liverpool je protiv njih došao do boda golom u sudačkoj nadoknadi.

Pochettino se raduje prvom gostovanju  na Lutonovom 118 godina starom stadionu.

“Ja sam star čovjek, romantičar sam, volim starinski nogomet,” rekao je.

“Na takvom stadionu se sjetiš gdje si počeo igrati, to su stadioni koji mirišu drukčije. Nisu luksuzni na način na koji su luksuzni današnji stadioni, ali voliš biti tamo. To je povijest. To je drukčije. Osjetiš pravi nogomet.”

“Sretan sam što idemo igrati tamo jer će to biti dobro za našu mladu ekipu, bit će to dobro iskustvo.”

Luton je ekipa koja se voli boriti, koja naporno radi. Ako pogledate nekoliko zadnjih utakmica na njihovom stadionu, svim protivnicima je bilo teško.”

“Ako želimo doći do dobrog rezultata, moramo biti spremni igrati svoj nogomet, ali prvo moramo izjednačiti njihovu želju i sposobnost za borbu za baš svaku loptu. To će za nas biti dobar test.”

Pochettino je dodao: “Malo smo se mučili s ekipama poput Lutona. Tako da će biti dobar izazov. Sretan sam što idemo igrati tamo zato što će to biti dobro iskustvo za našu mladu ekipu.”

“Ako želimo pobijediti moramo se boriti, biti pametni i fokusirani. Onda možemo igrati naš nogomet na način na koji to znamo.”

Mauricio Pochettino potvrdio je kako je Romeo Lavia primio udarac pred kraj utakmice protiv Crystal Palacea u srijedu navečer.

Lavia je ušao u igru s klupe u drugom poluvremenu i impresionirao je u svom debiju.

Ipak, mladi veznjak je krajem utakmice primio udarac i medicinska ekipa će uoči gostovanja kod Lutona morati procijeniti hoće li biti spreman igrati.

Lavia je nešto osjetio i moramo provjeriti (hoće li moći igrati), a nadamo se da neće biti loše,” rekao je trener.

“Malo smo zabrinuti jer ako pogledate utakmicu (protiv Crystal Palacea) morali smo zamijeniti njegovu poziciju s Gallagherom na kraju jer se mučio.”

“Vidjet ćemo što se događa. Nadamo se da neće biti ozbiljna ozljeda i da će uskoro ponovno biti s nama. On je važan igrač koji nam se vratio nakon ozljede, a bit će šteta ako ga ne budemo mogli koristiti u nekoliko sljedećih utakmica.”

Pochettino je potvrdio kako je Mihajlo Mudrik također upitan za našu sutrašnju utakmicu nakon što je šepajući napustio teren u drugom poluvremenu protiv Crystal Palacea.

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka