Pochettino: “Mlada smo ekipa koja treba učiti iz ovakvih utakmica”

Pochettino: “Mlada smo ekipa koja treba učiti iz ovakvih utakmica”
24 prosinca 18:33 2023

Mauricio Pochettino vjeruje kako bi “ubojitija” ekipa došla do pobjede na Molineuxu, nakon što je Chelsea danas tamo poražen od Wolverhamptona.

Plavci su izgubili 2-1, prvi gol Christophera Nkunkua za Chelsea bio je tek utješni, nakon što su Mario Lemina i Matt Doherty zabili za Wolvese.

Chelsea je stvorio puno prilika, pogotovo u prvih 45 minuta, ali ipak je domaćin taj koji je na kraju uspio doći do pobjede i vrijedna tri boda.

“Naravno da smo jako razočarani,” rekao je Pochettino. “Mislim da smo zaslužili više od onog što smo dobili, ali ne možemo se sakriti od činjenice da se u natjecanju jakom kao što je Premier liga ne možeš žaliti na rezultat ako nisi ubojit pred golom.”

“Stvorili smo puno prilika u prvom poluvremenu, ali nismo zabili. Dominirali smo posjedom i nismo dozvolili Wolvesima nijedan udarac u okvir gola u prvom poluvremenu, tako da mislim da smo na poluvrijeme trebali otići  s drukčijim rezultatom.”

“U drugom poluvremenu su imali nekoliko kornera i onda smo im dozvolili da zabiju. Bili su ubojiti (pred golom) i zato je rezultat takav kakav je.”

Pochettino je upitan smatra li da njegova ekipa ima problema sa samopouzdanjem.

“Puno smo pričali od početka sezone, a znamo da smo mlada ekipa,” dodao je Pochettino. “Neki igrači su tek došli igrati u Premier ligu i trebaju steći samopouzdanje igrajući na tom nivou.”

“Trebaju se prilagoditi igranju na tom nivou, a naravno da je važno imati samopouzdanje i vjerovati u sebe. Mlada smo ekipa koja treba učiti iz ovakvih utakmica. Znamo da se možemo popraviti i to je nešto na čemu moramo raditi.”

Trener je zadovoljan što se Nkunku upisao u strijelce.

“Jako sam sretan što je Nkunku zabio, a to pokazuje koliko važan može biti za nas,” rekao je Pochettino o Francuzu.

“Ne možemo stavljati preveliki pritisak na njega, jako dugo je bio van terena i zato je ušao u igru nakon 60 minuta – da mu olakšamo stvari.”

“Kvalitetan je igrač koji može zabijati golove i sretni smoo što je to danas postigao, iako smo naravno razočarani što nismo pobijedili.”

“Potrebno mu je vrijeme, ali uvjereni smo da će doći do svoje najbolje forme i biti ključan igrač za nas.”

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Bagi Arežina

Vidi Više Članaka