Chelsea FC 0-2 Brentford FC | Što smo naučili

Chelsea FC 0-2 Brentford FC | Što smo naučili
29 listopada 18:44 2023

Nakon niza dobrih utakmica, ovaj poraz nam je došao kao veliki udarac. Svi smo očekivali nova 3 boda, a na kraju smo ostali bez ijednog… Nakon ove utakmice otvorila su se mnoga pitanja.

Jesu li Jackson i Broja napadači koje treba još čekati ili je vrijeme da se dovede kvalitetniji?
Već godinama Chelseaju nedostaje završnica. Taj problem postojao je dok je tu bio Tuchel, nastavio se s Potterom, Lampardom, a sada i Pochettinom. To nam trenutno potvrđuje i statistika naših napadača u 9 utakmica, Jackson i Broja zajedno imaju samo 3 golova… Još od prije se spominje Toney u siječnju, a zadnjih dana i Osimhen. Teško je ovako rano definirano odgovoriti na ovo pitanje, ali u ovom trenutku se svakako čini da ćemo trebati posegnuti za džepom.

Što se događa sa Sterlingom?
Kada je doveden iz Cityja svi smo očekivali da će on biti taj igrač koji će jednim potezom moći riješiti utakmicu, međutim, Sterling je ekstremno inkonzistentan. Jednu utakmicu igrao kao najbolje krilo u ligi, a drugu je potpuno nevidljiv… Jednostavno nije netko na koga se možemo redovito oslanjati. Tako je i u ovoj utakmici bio jedan od najlošijih pojedinaca.

Je li vrijeme da se obrana rotira?
Nije strano da nam obrana ove sezone radi katastrofalne greške. I u jučerašnjoj smo mogli vidjeti jednu od Disasija kod prvog pogotka Brentforda. Osobno mislim da je vrijeme da Collwil zauzme svoju prirodnu poziciju i da mu partner bude povratnik Badiashile, makar to značilo da će se i Silva naći na klupi. To vjerojatno nije realno očekivati od Pocha, ali prije ili kasnije će tome biti vrijeme…

Jesmo li zasluženo izgubili?
Definitivno nismo, no kako to obično ide, mi svoje prilike iskoristili nismo, dok protivnik svoje je, kao već nekoliko puta ove sezone. Zapravo, ovakav scenarij viđali smo toliko puta u zadnjih par godina. Dominirali, stvarali prilike, promašili prilike, potom polako izgubili samopouzdanje, prestali stvarati prilike, primili gol iz praktički prve protivničke prilike, obično iz individualne greške, i onda ne stvorili ništa da bi izjednačili, kamoli preokrenuli rezultat. Uvijek ista priča.

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Matija Ivanušec

Vidi Više Članaka