West Ham United FC 3-1 Chelsea FC | OCJENE

West Ham United FC 3-1 Chelsea FC | OCJENE
21 kolovoza 22:18 2023

Nakon svog onog optimizma, nije nam dugo trebalo za prizemljenje. Nadali smo se barem da će lagani raspored sve do 9. kola odgoditi taj neizbježan događaj. Zaista, nije bilo poželjno, niti očekivano da će se dogoditi ovakav rezultat kod West Hama… Ponajmanje tamo krajem prvog poluvremena kada smo, nošeni valom izjednačujućeg pogotka, igrali (bez pretjerivanja) izvrsno i samo nizali prilike i prilike pred golom domaćina.

Kako to obično biva u našim nastupima, makar je ovo zapravo potpuno nova momčad nepoveziva s onom koja nas je na ovakve promašaje i rezultate navikla, skoro sve prilike su bačene u vodu, period dobre igre je brzo završio, protivniku je ulazilo sve što bi pokušao, a naše samopouzdanje je padalo i padalo.

Mnogi su nakon utakmice podsjetili da se radi o ekstremno mladoj momčadi od koje će kao takvoj točno takve stvari i očekivati. Ne iznenađuje onda ni da je naš najbolji igrač bio jedan od jedine dvojice starijih i u ovoj ligi dokazanih igrača (ovaj drugi je Chilwell):

Raheem Sterling (2.12) odigrao je daleko, daleko najbolju utakmicu u dresu Chelseaja, a imao je nekoliko dobrih zaboravljenih tamo s početka prošle sezone, dok je tu još bio Tuchel – čini se kao lifetime ago. Bio je vrlo dobar i protiv Liverpoola, što je također bilo iznenađenje nakon što je predsezonu odigrao nestvarno i zapanjujuće loše… A sada već nitko više ne spominje Saudijsku Arabiju, makar ne u kontekstu njegove destinacije. Zaista izvrstan nastup, koji je trebao biti okrunjen izborenim penalom za pobjedu – ali nije bilo suđeno.

Taj penal promašio je njegov do tog trenutka jedini protukandidat za igrača utakmice – Enzo Fernández (0.10). Kao što vidite, ocjena mu je itekako propatila zbog te kobne greške, čak bih rekao i previše. Naime, do tog trenutka bio je fenomenalan. Momak je takvo nevjerojatno osvježenje nama kojima smo godinama gledali Jorginha u veznom redu. Enzo prvo gleda naprijed, i neće dodati natrag osim baš, ali baš nema druge opcije. I ta dodavanja su skoro uvijek top kvalitete. Majstor. Naš najbolji transfer još od Kantéa, i to bez obzira na ogromnu cijenu.

I tako je naš jedini strijelac u nedjelju bio Carney Chukwuemeka (1.88). Bio je to njegov prvijenac za klub i općenito u Premier ligi. U duhu naše ‘sreće’ tog dana, brzo iza toga se ozlijedio. I to koljeno – dakle, ozbiljno. Ako su svježe informacije, dostupne u trenutku pisanja ovog članka, točne, radi se o rupturi medijalnog kolateralnog ligamenta te će s terena izostati između 2 i 3 mjeseca. To je, što se ozljeda koljena tiče, možda i najbolja moguća opcija. Šteta, taman se iskristalizirao kao prvotimac te u dobi od samo 19 godina nagovijestio velike stvari…

Od ostalih vrijedi spomenuti jedinog igrača koji je dobio dobru (1+) ocjenu, Nicolasa Jacksona (1.02). On, iako još bez gola, oduševljava igrom. Toliko znači imati jednog takvog, snažnog i tehnički kompetentnog igrača u sredini napada… Na što također nismo navikli, nakon par sezona s Havertzom na toj poziciji.

S druge strane, nemoguće je zaboraviti na dvojicu tragičara ove utakmice. Odnosno jednog i jedinog, Axela Disasija (-1.22). On je ponovno bio nepouzdan i nervozan, skrivio pobjednički gol West Hama, a ovaj put ga od kritika i loše ocjene nije spasio zabijeni gol. Kako je Moisés Caicedo (-1.75) u svojih nekoliko minuta uspio dobiti lošiju ocjenu, iskreno mi nije jasno. Nije bio dobar, dapače, ali ‘njegov’ gol je bio od puno manje važnosti. Bio je momak vidno pod tremom te je napravio dvije velike greške, od kojih je druga kažnjena penalom i golom za potvrdu pobjede. Nema veze, bit će bolje. Treba se sjetiti da je i Thiago Silva imao očajan debi za Chelsea, a znamo što je uslijedilo…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka