Borussia Dortmund 1-0 Chelsea FC | OCJENE

Borussia Dortmund 1-0 Chelsea FC | OCJENE
16 veljače 15:18 2023

Chelsea je napokon odigrao dobru utakmicu. Unatoč tome, ponovno nismo mogli do pobjede. Dapače, nakon 3 uzastopna remija, sada smo ponovno izgubili… Kao što je Potter rekao, nedostajalo je malo sreće. U prvom poluvremenu, iako su dvije ekipe bile podjednako dobre, mi smo bili najbliži golu kada je Félix zatresao gredu. U drugom smo, pak, bili puno bolji, ali je jedini gol zabila Borrusia iz jednog freak kontranapada u kojem se najbrži igrač domaćih Adeyemi greškom Ziyecha i Mudryka našao na širokom prostoru 1 na 1 sa znatno sporijim Enzom koji tu ništa nije mogao, a potom i 1 na 1 s Kepom koji je možda mogao i bolje izaći – Ali, što je tu je. Mora se napomenuti da je na kraju najviše kritika među navijačima ‘popio’ Enzo, iako je objektivno najmanje kriv za gol. Zato mu i nije neka ocjena (0.59).

Odličnu ocjenu dobio bi João Félix (1.92) da mu je ušla samo jedna od brojnih prilika koje je imao, a neke i sam stvorio. Sada on u 3 nastupa ima 3 titule igrača utakmice. Zadnji debitant kojemu je to uspjelo je Eden Hazard. Kakva bi bila ogromna šteta ne zadržati ga na ljeto…

Osim njega, vrlo dobri bili su James (1.77) i Silva (1.68), a po prvi put u dugo vremena dobar je bio Koulibaly (1.21), što je vrlo ohrabrujuće za naše šanse u uzvratu (s obzirom da Badiashile nije registriran za Ligu prvaka). Isto se, zapravo, može reći i za Chilwella (1.14), i njemu je ovo prva dobra ocjena u nekoliko mjeseci, s razlikom da je on za to vrijeme bio ozlijeđen.

Iznenađujuće niske ocjene dobili su Loftus-Cheek (0.38) i Ziyech (0.33). Obojica su na drugim stranicama i komentarima među boljim našim igračima, ali je kod nas očito reputacija bila jača. RLC je bio sasvim solidan pored Enza u sredini, a Ziyech je kako se utakmica bližila kraju bio sve bolji i opasniji.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka