Crystal Palace FC 1-2 Chelsea FC | OCJENE

Crystal Palace FC 1-2 Chelsea FC | OCJENE
03 listopada 17:43 2022

Bila je ovo prva utakmica pod novim trenerom u Premier ligi, a umalo je završila isto kao i prva njegova u Ligi prvaka – rezultatom 1-1. Ovog puta se sreća ipak osmjehnula Grahamu Potteru u vidu fenomenalnog gola Conora Gallaghera (2.31) u zadnjim minutama utakmice. Lijepo se time Conor ‘zahvalio’ klubu u kojem je proveo prošlu sezonu… Šalu na stranu, prvi je ovo njegov gol i prva titula igrača utakmice u plavom dresu. Itekako ohrabrujuće nakon malo sporijeg ulaska u sezonu.

Osim njega, dobar nastup ostvarilo je još četvero igrača. Zapravo petero, ali Pulisica (0.71) očito mnogi još uvijek ne vole, iako nije mogao puno bolje s klupe napraviti od asistencije za pobjednički gol, makar ona pala u sjenu samog gola. Ako ništa, makar je napokon nešto postigao za razliku od svojih konkurenata Mounta (0.31) i Havertza (0.24) koji nastavljaju svoju lošu formu ove sezone… Slična priča je s Jorginhom (-0.62), on i Kovačić (0.38) imali su rijetko viđen blijed zajednički nastup u sredini terena, a pogledajte razliku u ‘nagradi’ od strane naših navijača… puna jedna ocjena!

Vratimo se na dobrih četvero. U top 5 ponovno je ušao Kepa (1.31) s neobranjivim primljenim golom te još par odličnih obrana za koje bi sigurno dobio i bolju ocjenu da mu ime nije ‘Kepa’… Primjećujemo li zajedničku temu ovog seta ocjena? Čak je i Thiago Silva (1.45), koji je drugu utakmicu za redom ‘utopio’ Grahama Pottera, dobio bolju ocjenu. Njega je zapravo spasio VAR, ilitiga još jedno od loših/loše interpretiranih pravila nogometa, a ostatak utakmice bio je svojski izvrstan. Treći je Aubameyang (1.65) koji je odradio pravi centarforski nastup u kojem ga ‘nema’ cijelu utakmicu (slično kao u dosadašnja dva nastupa), a onda se jednom pojavi i zabije odličan golgeterski gol (za razliku od ta dva nastupa)… Na neki način to je točno ono što nam već dugo vremena nedostaje… ali ostaje pitanje koliko frekventno takve momente 33-godišnji Gabonac može pružiti. Drugi najbolji bio je Reece James (1.69) koji je, igravši nakon dugo vremena desnog beka u četveročlanoj obrani, pokazao da koliko god dobijemo kada igra blizu protivničkom golu, možda čak i više dobijemo kada nije daleko ni od našeg. Čovjek je svjetska klasa u oba smjera. Eat your heart out, TAA!Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka