Chelsea FC 2-1 West Ham United FC | KRAJ

Chelsea FC 2-1 West Ham United FC | KRAJ
03 rujna 17:53 2022

Voli nas Tuchel tu i tamo potpuno iznenaditi sastavom. Svega par dana nakon potpisivanja za klub, stavio je Wesleyja Fofanu od prve minute. Dakle, toliko mu je nedostajao taj treći stoper da može mirne duše igrati s 5 braniča. Osim toga, napokon je iz sastava izbacio i Havertza i Mounta koji su ove sezone u očajnoj formi, na klupu je na opće oduševlje navijača stavio i Jorginha, priliku je nakon nedavnog crvenog kartona ponovno dobio Gallagher, a napokon je od prve minute spreman Kovačić. To je sve rezultiralo neobičnim veznim redom Loftus-Cheek-Gallagher-Kovačić, a naprijed je napadački tandem bio Sterling-Pulisic, što je također bilo iznenađenje s obzirom koliko je dobro kao zamjena u prošloj utakmici odigrao Broja, a koliko loše Pulisic.

Zapravo je to bilo dobrih starih 3-4-3 gdje je Gallagher igrao Mountovu napadačku ulogu. Po načinu igre i formaciji, bilo je jasno da je Tuchel odlučio vratiti na ‘stare postavke’ te ponovno učvrstiti obranu. Samo su iz prve postave zbog loše forme izletjeli Mount i Havertz, a započeli Gallagher i Pulisic. Rezultiralo je to puno kompaktnijom i čvršćom igrom gdje West Ham zaista nije bio opasan. Nažalost, ali i očekivano, rezultiralo je i bezidejnom igrom u napadu bez puno pravih ili ikakvih prilika.

I kao što to obično biva, u prvoj prilici West Ham je zabio gol, i to naravno iz prekida. Onda je Tuchel uveo nekoliko igrača, među kojima i heroja Chilwella. On je prvo izjednačio fenomenalnim potezom koji se teško može opisati, a nakon toga asistirao osporovanom Kaiju Havertzu za pobjedu!

2 teško izborene pobjede na domaćem terenu za redom. Neka, barem su pobjede. Onwards and upwards!

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka