Everton FC 0-1 Chelsea FC | OCJENE

Everton FC 0-1 Chelsea FC | OCJENE
07 kolovoza 20:43 2022

Napokon je počela Premier liga, a nas je čekalo vrlo teško gostovanje na kojem smo zaredali 4 uzastopna poraza, a zadnji put pobijedili u sezoni 2016./17. pogotkom Pedra iz daljine. Prethodni put smo tamo pobijedili u sezoni 2014./15., tako da… osvajamo ligu, confirmed.

Bila je ovo izrazito nezanimljiva utakmica što se same igre i dogodovština na terenu tiče, ali je bila izrazito zanimljiva zato što smo vidjeli čak 5 novih igrača u plavom dresu! I ne samo to, sva 3 nova skupa pojačanja nalaze se u TOP 5 po ocjenama. Koulibaly (2.00) je u svom, šest godina zakašnjelom premierligaškom debiju došao do odlične ocjene, a nije puno nedostajalo ni Sterlingu (1.83) koji je bio naš jedini raspoloženi napadač, a niti Cucurelli (1.67) koji je potpisao za klub tek dan prije, a onda jučer odigrao izvrsnih 20ak minuta. Drugo dvoje ‘novih’ su povratnici s posudbi Gallagher (0.29) i Broja (0.62). Prvi je dobio tek 2 minute sudačke nadoknade, tako da ga zapravo nije baš fer ocijeniti, a Broja je odigrao 15ak minuta na vrlo solidnom i ohrabrujućem nivou.

Među ‘starima’, najbolji su bili Silva (2.19) i Mendy (1.75). Silva, naš aktualni igrač sezone, nastavio je u istom stilu i osvojio još jednu odličnu ocjenu te još jednu titulu CheCro igrača utakmice. Mendy se, nadajmo se, vratio u staru formu s par odličnih obrana i ponešto sigurnijom igrom s loptom. Najviše su razočarali Mount (0.02) i Havertz (-0.38) koji se zaista nisu sastali s loptom. Dakle, nova sezona, stari problemi – obrana solidna, napad nula.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka