Real Madrid CF 2-3 (aet) Chelsea FC | OCJENE

Real Madrid CF 2-3 (aet) Chelsea FC | OCJENE
13 travnja 18:00 2022

Možemo biti ponosni. Koliko god smo razočarani, još 5 puta više – ponosni. Znali smo da ne samo da imamo šanse preokrenuti tobože prevelik zaostatak iz prve utakmice, već da smo klasu bolja momčad od Reala i da ih možemo pregaziti na njihovom terenu. Samo da odigramo kako znamo. I odigrali smo. I pregazili ih. Bilo je 0-3 za nas 10ak minuta prije kraja, uz veću mogućnost da se prednost poveća nego da Real izjednači (na ukupnih 4-4). Nažalost, upravo to se dogodilo, ali isključivo zahvaljujuć genijalnosti našeg Luke Modrića. Zar ima još netko tko misli da Quaresma ima bolju vanjsku??

Bio je to trenutak preokretanja ‘momentuma’ i početka nervoze s naše strane. Onda je jedna glupa pogreška u produžetku dovela je Real u novo vodstvo iz kojeg se jednostavno nismo uspjeli iskobeljati, unatoč brojnim prilikama. Treba reći očito, sve zamjene su bile loše. Ne u smislu poteza Tuchela, već u smislu njihovih performansa. Dugo smo na te zamjene čekali, a kad su ušli, postalo nam je jasno zašto je Tuchel s njima odugovlačio. Jednostavno, znao je i osjećao da je najbolja ekipa već na travnjaku. Od početnih 11, čak 8 igrača bilo je odlično ili po ocjenama ‘skoro’ odlično (blizu 2):

CheCro igrač utakmice je Werner (2.62) s asistencijom za prvi gol i nesuđenim pobjedničkim golom za 3-0. Kakav smo pad doživjeli kada je on izašao… Blizu su strijelci prvog i drugog gola Rüdiger (2.55) i Mount (2.48) te Kova (2.35) koji je impresionirao na povratku na ‘svoj’ Santiago Bernabeu. Iznad 2 je još i James (2.04) koji je neusporedivo bolje od Christensena čuvao Viniciusa, a blizu 2.0 su i Havertz (1.93) s još jednim odličnim nastupom, ali nažalost i promašajem za izjednačenje u zadnjim minutama, T. Silva (1.91) te Alonso (1.91) s vrlo strogo poništenim (također nesuđenim pobjedničkim) golom za 3-0.

Nešto lošiji, ali ipak sveukupno dobar, bio je Loftus-Cheek (1.01) na svojoj novoj/privremenoj poziciji desnog wing beka. Mendy (0.78) ništa nije mogao kod prvog, a možda ipak jest kod drugog gola(?), ali je makar bio sigurniji s loptom u nogama. Mora se reći da smo ovo četvrtfinale vjerojatno izgubili zbog one greške u prvoj utakmici. Da toga nije bilo, vjerujem da ne bismo izgubili tu utakmicu, a onda je teško vjerovati da bi nas ovako inferiorni Real uspio izbaciti u Madridu. Po prvi put u 4 godine ocijenjivanja na ovom portalu, Kanté (0.54) je najlošije ocijenjeni starter. Zapravo je igrao vrhunski, ponovno onako kako samo on zna, ali je i pogriješio kod oba Realova gola, tako da je na kraju krajeva on glavni tragičar… Hajde da smo i to doživjeli.

Kao što smo već napomenuli, sve 4 zamjene bile su fail. Ziyech (-0.06) ponajmanje, jer osim što nije ništa napravio, isto tako ništa nije ni uprskao, što se ne može reći za preostali trojac. Saúl (-0.52) i Jorginho (-0.62) preuzeli su u produžetku sredinu terena od umornih Loftus-Cheeka i Kovačića, te jednostavno nisu uspjeli uspostaviti igru koja bi dovela do ozbiljnijeg pritiska na gol domaćina. Uz to se obojici pamti po jedan ključni kiks, Saúlu katastrofalan ‘ubačaj’ na samom kraju, a Jorginhu promašena zadnja velika prilika za izjednačenje… Najgori je bio Pulisic (-1.12) kojemu se zamjeraju dvije promašene prilike pred kraj regularnih 90 minuta, ali osobno sam mišljenja da su ono bili vrlo, vrlo teški udarci te da je teško mogao bolje. Ipak, pad naših nakon što je on ušao umjesto igrača utakmice Wernera je bio bolno palpabilan i označio je kraj naše dominacije u ovoj utakmici…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka