Chelsea FC 1-0 Newcastle United FC | OCJENE

Chelsea FC 1-0 Newcastle United FC | OCJENE
14 ožujka 15:01 2022

Nije ovo bila dobra utakmica naših. Pobjeda je, slično kao protiv Palacea prije par tjedana, stigla u 89. minuti trenutkom inspiracije jednog od naših lijevonogih ofenzivaca. Tada je to bio Hakim Ziyech solidnim volejem iskosa na nabačaj Alonsa, a ovog puta Kai Havertz briljantnim potezom na dodavanje još jednog osporavanog asistenta, Jorginha. Budite uvjereni da bi bez tog gola ova tablica bila znatno drukčija, vjerojatno i po ocjenu niža za svakog igrača:

Pobjede se nagrađuju dobrim ocjenama, tako da je to u redu, a pobjednički golovi – titulama igrača utakmice! Kai Havertz (2.63) odrastao je u pravog napadača. Osim što je zabio ovog, bio je u centru pažnje u nekoliko navrata te imao priliku riješiti utakmicu, kao pravi centarfor. Prvu veliku nažalost nije iskoristio, a izvrsno mu je nabacio Hakim Ziyech (1.00) koji je inače bio potpuno nevidljiv do tog poteza – točno ono što se od njega očekuje, da trči, trudi se, riskira i prije ili kasnije izvede matchwinning potez. Ovog puta – umalo.

Odlično su ocijenjeni još i svojski hiperaktivni i sve prisutni Kanté (2.11) te svojski moćni i dominantni Rüdiger (2.03) koji se sada po broju odličnih (2+) ocjena u ovoj sezoni izjednačio s T. Silvom na 12. Njih dvoje vode mrtvu trku u toj statistici, najbliži pratitelj im je udaljeni James s 9 koji bi, istini za volju, vjerojatno bio bliže da nije ovoliko propustio radi ozljede…

Vrlo dobru (1.5+) ocjenu dobili su i druga 2 veznjaka, naš Kovačić (1.69) koji je unio novu energiju ulaskom s klupe te Jorginho (1.51), koji je slično kao Ziyech odigrao blijedu utakmicu, a onda u zadnjim minutama ključnom dugom loptom donio 3 boda.

Dobru ocjenu (1+), osim već spomenutog Ziyecha, dobili su i Mendy (1.43) s odlične dvije obrane i Christensen (1.43) s vrlo sigurnom predstavom u stoperskom paru. Gdje je ona ekipa koja tvrdi da on i Rüdiger mogu samo kad ih je troje?? Doduše, u ovoj utakmici imali smo zapravo četiri stopera na terenu, ali su druga dvojica, Sarr (0.80) i Chalobah (0.83), zapravo odigrali na beku. Sudeći po ocjenama, odradili su solidan iako neimpresivan posao, točno koliko se od njih tražilo i moglo očekivati na ‘krivoj’ poziciji.

Jedini nespomenuti (odnosno najlošije ocijenjeni) igrači su zamjene Pulisic (0.48) i Lukaku (0.12) koji nisu imali vremena, odnosno inspiracije (kao npr. Kova) da ostave utisak na ovoj utakmici, te najlošiji starteri Mount (0.57) i Werner (0.32). Obojica u zadnje vrijeme pušu toplo-hladno s jednom MotM titulom i jednim, odnosno dva zadnja mjesta u prethodna četiri nastupa. Ovo su Werneru dva zadnja mjesta za redom… (ne računaju se zamjene).Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka