Tottenham Hotspur 0-1 Chelsea FC | KRAJ

Tottenham Hotspur 0-1 Chelsea FC | KRAJ
12 siječnja 22:29 2022

U prvom susretu Tuchel je neočekivano puno rotirao, da bi svega par dana kasnije protiv petoligaša postavio skoro pa jači sastav nego protiv Tottenhama. Zaista je nemoguće pogoditi sastav s ovim trenerom… Danas, pak, rotacije nije bilo puno, od ‘pozadinskih’ igrača zaigrao je samo Malang Sarr. S tim da nije bilo sasvim jasno igra li na lijevom beku u još jednih 4-2-2-2 ili se Tuchel vraća na 3-4-3 s Hudson-Odoijem na (sigh) 3-4-3.

Ispalo je nijedno. Ili oboje, kako vam draže. S loptom smo igrali u 4-2-2-2 gdje su krila (ili ofenzivni veznjaci?) bili Mount desno, odnosno Hudson-Odoi lijevo, a bez lopte se CHO spuštao nisko čineći time petočlanu obranu, slično kao Ziyech u prvom susretu na suprotnoj strani. Ponovno je to bilo uspješno s obzirom da su Spursi još jedno bili lošiji protivnik, makar ponešto bolji nego prošli put (što je poprilično nizak kriterij). Zasluženo smo vodili nakon prvog poluvremena golom Antonia Rüdigera iz kornera.

Drugo poluvrijeme Spursi su dodatno napredovali i čak ne bi bilo nezasluženo da su izvukli remi iz ove utakmice. Sveukupno nas je VAR morao triput spašavati, prva dva poništavajući dosuđene penale, a treći poništivši gol domaćih. Spašavati od nesposobnih sudaca, točnije, ne toliko od Spursa. Vidjevši da se stvari na terenu mijenjaju, Tuchel je potom okrenuo na standardnih 3-4-3 uvevši Alonsa umjesto Wernera (CHO je time prešao na lijevo krilo).

Osim prolaska u prvo finale Liga kupa u zadnje 3 godine, dobre vijesti su i povratci Kantéa i Silve, koji su očito neokrznuti prošli kroz COVID i moći će nastupiti u ključnom subotnjem gostovanju u Manchesteru…

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka