Tottenham (2-0) & Chesterfield (5-1) | OCJENE

Tottenham (2-0) & Chesterfield (5-1) | OCJENE
09 siječnja 19:25 2022

Dva različita kupa, dva vrlo različita protivnika i dvije podjednako dominantne pobjede. Ta rečenica sve govori o kvaliteti Spursa u ovom trenutku. Zamislite, nismo se puno više namučili protiv njih nego par dana kasnije protiv petoligaša, makar rezultat bio uvjerljiviji… Toliko su loši da im ni Conte nije (još) stigao pomoći, a nadamo se da ovih par dana do uzvrata i 2 tjedna do našeg ligaškog susreta neće drastično promijeniti situaciju. Počnimo od te utakmice:

Da vam je netko nedavno rekao da će TOP 3 u bilokojoj našoj utakmici ikada biti Saúl, Ziyech i Kepa… nasmijali bi mu se u facu. Doslovno. Ali, nogomet je čudesan sport. Saúl (2.28) je čak zaradio i odličnu ocjenu, a mora se priznati da je istu i zaslužio. Trebalo mu je dugo vremena da se ‘kalibrira’ na engleski nogomet, ali ovo sada napokon izgleda kao onaj Saúl iz Atlética za kojeg smo sve do maloprije mislili da je nepovratno izgubljen. Toliko se brzo stvari u nogometu mijenjaju – odmah su počela pitanja hoćemo li na ljeto iskoristiti otkupnu klauzulu od nevelikih 30 milijuna eura, za što je još prije neki dan šansa bila ravnih 0%. Iako su prvi izvori odbacili priču da klub o tome ozbiljnije razmišlja, zaista se nameće vrlo važno pitanje – Ako može ovako (ili bolje) igrati, zašto ne? 30 milijuna za 27-godišnjeg igrača s vrhunskim ‘plafonom’ nije puno. Je li ovo jedna od onih low risk, high reward situacija?

Iako su Spursi praktički pometeni s terena, samo je prethodno spomenuti igrač dobio ocjenu iznad 2, što je relativno neobično. Ipak, s druge strane, samo je jedan starter dobio ocjenu ispod 1, a to je možda i očekivano Lukaku (0.94). Nitko nije bio loš u ovako dobroj utakmici, pa tako ni on, ali čim napadač ne zabije, izlaže se subjektivno lošijoj ocjeni, a s obzirom na sve prethodnih dana… čudim se što nije bila i niža! Neka nama Lukakua u sastavu, a Tuchel je čini se nenamjerno otkrio izvrsnu novu formaciju za njega i ostatak ekipe. U ovih 4-2-2-2 Romelu ima slobodu ići lateralnije, što mu je po svemu sudeći preferenca. Ne zaboravite: Zadovoljan Lukaku = više golova = više pobjeda = zadovoljni mi.

***

U ovoj utakmici Tuchel je šokirao suludo jakim sastavom za utakmicu s amaterskim klubom, neke čak i razljutio. Kako god bilo, nitko se nije ozljedio, a prolazak u sljedeće kolo je uredno ostvaren.

Priča dana bio je 17-godišnji ljevonogi veznjak Lewis Hall (2.56) koji je zaigrao na lijevom stoperu u 3-4-3 i ovim debijem postao najmlađi Chelseajev igrač koji je zaigrao u FA kupu. Da bi priča bila bolja, osvojio je i CheCro titulu igrača utakmice uz jednu asistenciju! U ovoj utakmici imali smo još jednu odličnu ocjenu, našeg majstora Matea Kovačića (2.40) pored kojeg su gostujući igrači izgledali kao kada srednjoškolac zaigra protiv trećaša.

Trebalo bi spomenuti još dvojicu igrača, iz različitih razloga. U izostanku Mendyja, naš ‘kup golman’ postao je Marcus Bettinelli (1.08) kojemu je ovo bila ekskluzivna prilika za upisati prvi (a možda i posljednji) nastup za klub. Drugi je Ross Barkley (-0.63) pored kojeg su gostujući igrači izgledali kao… ravnopravni. Toliko o njemu. Kad se samo sjetim da se prije par godina vodila rasprava tko je bolji između njega i Kovačića…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka