Chelsea FC 0-1 Manchester City FC | OCJENE

Chelsea FC 0-1 Manchester City FC | OCJENE
28 rujna 15:30 2021

Nema se što puno reći. City je bio bolja momčad. Igrali su na svome maksimumu, a mi jednostavno nismo imali dobar dan, što je vjerojatno i uzročno-posljedično povezano. Ipak, možemo izvući puno toga pozitivnog.

Prvo, igrali smo u strahu, kao da nešto možemo izgubiti. Sada, nakon tog prvog poraza, vjerujem da takvog osjećaja više neće biti. Možda ova se ova mlada momčad naučila igrati kao underdog, a ako je to tako, ova utakmica će služiti kao fantastična lekcija.

Drugo, nakon grozno teškog rasporeda u prvih 6 kola (gostovanja na Emiratesu, Anfieldu i New Three Point Laneu + dolazak Cityja), imamo solidnih 13 od ukupno 18 mogućih bodova i time smo samo 1 bod ispod Liverpoola na prvom mjestu, a izjednačeno s (izgleda) najvećim konkurentom Cityjem. Osim toga, oni idu upravo jedni na druge u sljedećem kolu, što je dobra prilika da možda izađemo na prvo mjesto…

Treće, unatoč potpunoj podređenosti i općoj indisponiranosti gotovo svih igrača, protiv aktualnih prvaka smo izgubili zapravo – jedva, na račun odbijenog gola! Malo nam je nedostajalo da i nakon ovakvog nastupa izvučemo bod u najtežoj mogućoj utakmici. To puno znači.

Što se ocjena tiče, nekolicina igrača ipak je odigrala dobru utakmicu. Skoro i odličnu, ako je suditi po našoj ocjeni za CheCro igrača utakmice Édouarda Mendyja (1.94). Do već spomenutog odbijenog gola (pri kojem on, naravno, ništa nije mogao), City unatoč svoj igračkoj dominaciji nije stvorio pravu šansu. Nakon toga smo bili prisiljeni malko se otvoriti, zbog čega su gosti mogli i podebljati rezultat, što bi neupitno učinilo ovaj poraz višestruko teže probavljivim. To je spriječio veliki Mendy s trima dobrim obranama. Njegov tek prvi MotM ove sezone, ali po ukupnoj ocjeni se samo još on, Rüdiger i Kovačić drže iznad neodrživih i strašno visokih 2.00. (Ako ne računamo Kepu sa samo par nastupa.)

S obzirom na manjak pravih prilika koje je stvorio City, nije iznenađenje da su svi naši stoperi ocijenjeni dobrom do vrlo dobrom ocjenom (1.22-1.54), a u sendviču među njima nalazi se možda i najveća pozitivna strana ove negativne utakmice, Ruben Loftus-Cheek (1.40). On je pokazao da odličan nastup protiv Ville u Liga kupu to nije bio samo zbog Ville i Liga kupa, već isto može ponoviti i protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu, u najboljoj ligi na svijetu. Bio je pravo osvježenje s klupe, a mi se sad već pitamo je li vrijeme za… start protiv Juventusa u Ligi prvaka??

Nedovoljno za dobru ocjenu, ali ne i loše, odigrali su kapetan Azpilicueta (0.81) i naš Kova (0.72). Azpi bi, kao i svoji stoperski partneri, vjerojatno ostao iznad 1 da je tamo odigrao cijelu utakmicu, ali se prilikom premještaja na wing bek od njega ipak očekivao pokoji napadački doprinos. Kova, s druge strane, bi kao i svoji partneri u veznom redu ostao duboko ispod nule da u drugom poluvremenu nije živnuo pored Loftusa. Vezni red je vjerojatno bio mjesto gubitka ove utakmice, a tu su zasluženo negativno ocijenjeni Kanté (-0.13) i Jorginho (-0.40). Osim njih, imamo i treću negativnu ocjenu, Marcosa Alonsa (-0.44) koji je neupitno bio naš najlošiji pojedinac. Njega je Pep cijelu utakmicu ciljao s pressingom, i to dosta uspješno.

Negdje pri žalosnoj nuli ostali su naši jedini ofenzivni igrači u ovoj utakmici. Kai Havertz (0.33) bio je relativno nevidljiv, iako naša igra jest živnula nakon njegovog ulaska – znači li to da je bilo do formacije? Većinu utakmice Werner (0.08) i Lukaku (0.06) odigrali su kao napadački tandem, po prvi puta od prve minute. Čekali smo dugo na taj ‘eksperiment’, ali se ovog puta razočarali. Njihov non-performans vjerojatno i nije u tolikoj mjeri njihova krivica, jednostavno je ostatak momčadi bio sabijen protivničkim pritiskom i time potpuno udaljen i nepovezan s njima u vrhu. Bit’ će bolje.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka